Tutkija: UM olisi voinut tiedottaa avoimemmin kun tilanne oli ohi

Ohjelmajohtaja Mika Aaltola ulkopoliittisesta instituutista sanoo ulkoministeriön tiedotuslinjan olleen turhan jäykkää myös Kalevan pariskunnan vapauttamisen jälkeen.

Aaltola sanoo että niukka tiedotuslinja on yleinen tapa maailmalla silloin kun sieppaus on päällä, mutta hänen näkemyksensä mukaan ministeriö olisi voinut tiedottaa avoimemmin sen jälkeen, kun Kalevat vapautettiin.

– Vapauttamisen jälkeen on ehkä ajateltu heidän henkilökohtaista tilannettaan, mutta kyllä pikkuisen jäykkyyttä oli siinä että mahdollisimman vähän annettiin tietoa. Ministeriö olisi voinut antaa yksityiskohtia asioista, jotka eivät liity salassa pidettäviin asioihin, sanoi Aaltola MTV3:n suorassa nettilähetyksessä.

Aaltola myös ymmärtää ulkoministeriön paineita tiedottamisessa.

– Ulkoministeriöllä on toki tietoa ja taitoa monenlaisten tilanteiden hoitamisesta, mutta tämä oli melko odottamaton tapahtumasarja. Suht' koht' hyvin asia hoidettiin, mutta jälkihoito oli vaivalloista.

– Vaikka ulkoministeriöllä on ollut paljon uudistuksia, niin ehkä pikkuisen ollaan tässä tiedotuksessa jälkijunassa, kuten valtion hallinnossa usein ollaan, sanoi Aaltola.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat