Mainos

Tuskailetko kilojen kanssa? Näin paljon sinun tulee kävellä pudottaaksesi haluamasi määrän

Kävely on yksi helpoimmista, mutta samalla kaikkein tehokkaimmista liikuntamuodoista. Kävelyn avulla ylläpidät terveyttäsi, kehität lihasvoimaasi ja pudotat painoasi. 

Seuraavan matemaattisen yhtälön avulla voit helposti laskea, kuinka monta päivittäistä askelta sinun tulee ottaa pudottaaksesi painoasi. 

Näin monta askelta tarvitaan puolen kilon painonpudotukseen

Jos haluat pudottaa painoasi puoli kiloa viikossa, sinun tulee kuluttaa joka päivä 500 kilokaloria enemmän energiaa kuin syöt. Tämä tarkoittaa 3500 kilokalorin energiavajetta viikossa. 

1,5 kilometrin matkalla otat noin 2000 askelta ja poltat sata kilokaloria. Puolen kilon viikoittainen painonpudotus voidaan siis saavuttaa ottamalla 10 000 päivittäistä askelta. Tämä tavoite tulee täyteen keskimäärin 7,5 kilometrin matkalla. 

Askelmittari on helppo apuväline seurata päivittäisiä harjoituksiasi, ja se auttaa sinua pääsemään paremmin tavoitteeseesi. 

Riittävän matkan voi laskea myös askelpituuden perusteella

Jos sinulla ei ole askelmittaria, voit askelpituuden avulla laskea matkan, joka juuri sinun pituisen henkilön tulee kävellä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Naiset: 0,143 x pituus

Miehet: 0,415 x pituus

Esimerkiksi 168 senttimetriä pitkän naisen askelpituus on 168 cm x 0,413, eli 69,4 cm. Ottaakseen 10 000 askelta, kyseisen henkilön tulee kulkea 10 000 kertaa 69,4 senttimetriä. 10 000 x 0,694 = 6940 metriä, eli 6,94 kilometriä.

Vaikka määrä saattaa kuulostaa suurelta, se on mahdollista saavuttaa pienillä rutiinien muutoksilla. Kävele seuraavalle bussipysäkille, käytä portaita ja lähde tutustumaan lähimetsään.

Laihduttajan kannattaa pitää huolta myös keskivartalolihaksistaan. Jo muutaman minuutin päivittäinen treeni riittää. 


Lähde: Healthyfoodhouse  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.