Mainos

Turvapaikkapäätöstä odottaa yhä 14 000 ihmistä

Vastaanottokeskuksissa on yhä noin 14 000 ihmistä odottamassa turvapaikkapäätöstä. Maahanmuuttovirasto uskoo, että tämän vuoden loppuun mennessä lähes kaikki viime vuonna Suomeen tulleet turvapaikanhakijat saavat päätöksen.

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli Suomeen yli 32 400. Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä heitä oli tullut noin 4 200.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt elokuun loppuun mennessä turvapaikkapäätöksen noin 25 000:lle viime ja tänä vuonna Suomeen tulleelle turvapaikanhakijalle. Kielteisen päätöksen on saanut noin 9 000 ja myönteisen päätöksen noin 6 000 hakijaa.

Hakemuksia raukesi melkein 7000

Hakemuksia on rauennut lähes 7 000. Näissä tapauksissa hakija on joko jättänyt prosessin kesken tai hänestä ei ole kuultu kahteen kuukauteen. Noin 3 000:ta hakemusta ei ole tutkittu siksi, että ne ovat kuuluneet toisen EU-valtion ratkaistavaksi.

Eniten turvapaikanhakijoita tuli viime vuonna ja tulee edelleen Irakista. Seuraavaksi eniten heitä on tullut aiempien vuosien tapaan Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Viime viikkoina syyrialaisten osuus on korostunut, sillä Suomeen on tehty useita EU:n sisäisiä siirtoja. Maahanmuuttoviraston mukaan myös turkkilaisten turvapaikanhakijoiden määrä oli viime kuussa hieman nousussa, mahdollisesti Turkin poliittisen tilanteen takia.

Elokuussa tuli 22 turvapaikanhakijaa Turkista, kun koko vuonna heitä on tullut yhteensä 56.

Katso muita turvapaikanhakija-aiheisia videoita:

2:03

2:13

1:12
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.