Turvapaikkahakemusten määrä laskenut selvästi koronavirusepidemian aikana

Minkälaista talousnäkymää uskalletaan odottaa ensi kesänä koronaviruksen jyllätessä – Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä:"Uskon, että kesällä nähdään jo parempia uutisia" 9:38
Katso videolta ennuste koronan heikentämästä talousnäkymästä.

Suomen rajoilla ei ole toistaiseksi jätetty turvapaikkahakemuksia sen jälkeen, kun rajaliikenteen rajoitukset tulivat voimaan 19. maaliskuuta, tiedottaa Maahanmuuttovirasto Migri.

Uusia turvapaikkahakemuksia on jätetty ajanjaksolla 19.3.-5.4.2020 yhteensä 36. Kaikkiaan vuonna 2020 on jätetty 460 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Tammikuussa uusia hakemuksia jätettiin 185, helmikuussa 135 ja maaliskuussa koko kuukauden aikana 131.

Maahanmuuttovirasto kertoo käsittelevänsä vireillä olevia turvapaikkahakemuksia myös poikkeusolojen aikana.

- Ensisijaisesti puhuttelemme kiireisimmät asiakkaat, joita ovat muun muassa haavoittuvat ryhmät, sanoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen tiedotteessa.

Käytetyissä puhuttelutiloissa on muun muassa pisaratartunnoilta suojaavat suojapleksit. 

Jos turvapaikanhakija saapuu Suomeen ulkomailta, vastaanottokeskus ohjaa hänet 14 vuorokauden karanteenia vastaaviin olosuhteisiin, jossa minimoidaan lähikontaktit muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Käytäntö on sama kuin ulkomailta palaavilla suomalaisilla.

Lue myös:

    Uusimmat