Mainos

Turvapaikanhakijoiden rikoksissa ei muualla Suomessa Helsingin kaltaista piikkiä

Turvapaikanhakijoihin kohdistuvissa rikosepäilyissä ei ole muualla Suomessa havaittavissa samanlaista piikkiä kuin Helsingissä. Asian todentaminen on lisäksi hankalaa, sillä turvapaikanhakijoita ei eritellä tilastoissa erikseen.

MTV Uutiset kertoi, että turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen lukuisiin rikoksiin eri puolilla pääkaupunkia.

Helsingin poliisin mukaan rikostutkintaan on viime viikkoina tullut esimerkiksi pahoinpitelyjä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja teinityttöihin kohdistunutta seksuaalista häirintää.

Esimerkiksi Oulussa on paljon turvapaikanhakijoita, mutta samanlaisia väitteitä ei voida siellä esittää.

– Ei voida puhua määristä, koska järjestelmistä ei saada luotettavasti irti tietoa siitä, millä statuksella ihminen täällä on. Jos esimerkiksi joku näpistää takin, ei sillä ole merkitystä, onko hän täällä oleskeluluvalla tai turvapaikanhakijana, rikostarkastaja Konsta Korhonen Oulun poliisilaitokselta sanoo.

Korhonen muistuttaa, että väkimäärän kasvaessa on luonnollista, että myös rikosten määrä kasvaa.

– Kyllähän rikoksia on varmaankin tapahtunut eri puolilla Suomea. Tänne on tullut tänä vuonna jo yli 15 000 turvapaikanhakijaa, joten kyllähän siihen joukkoon voi tietenkin mahtua kaikenlaista.

Sisä-Suomen poliisilaitos ei vahvista ilmiötä omalla toiminta-alueellaan Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Yksittäisiä häiriökäyttäytymisiä

– Ei voida allekirjoittaa väitettä tällä alueella. Yksittäisiä häiriökäyttäytymisiä on ollut, mutta ei mitään laajempaa ilmiötä, Sisä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli ja viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko sanoo.

Myös Lounais-Suomen poliisilaitokselta todetaan, ettei viime viikkojen tilastoissa ole havaittavissa mitään erityistä.

– Sellaiset tapaukset, joissa rikoksesta epäilty on ulkomaalainen, ovat olleet viime viikkoina normaalilla tasolla. Turvapaikanhakijoita ei eritellä tilastoissa erikseen. Tapaukset ovat aivan yksittäisiä, eikä mitään selvää piikkiä ole havaittavissa, ylikonstaapeli Teemu Äikäs Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo.

Helsingissä poliisi aikoo nyt tarttua tilanteeseen. Iltalehden mukaan poliisi lisää valvontaa vastaanottokeskusten lisäksi toreilla, aukioilla ja muilla julkisilla paikoilla.

– Olemme vastanneet tähän laittamalla ulos tavallista enemmän niin siviili- kuin virkapukuisia poliiseja jalkautumaan nuorten joukkoon, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo lehdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.