Mainos

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleiri ja Suomi ensin -leiri Rautatientorilla saivat jatkoaikaa

Turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa Oikeus elää -leiri saakin jäädä Rautatientorille Helsingin ydinkeskustassa, kertoo Harri Simolin leirin suomalaisesta tukiryhmästä.

Mielenosoittajien oli alun perin määrä lähteä Rautatientorilta tämän päivän aikana kaupungin päätöksen takia. Syynä oli se, että kaupunki on vuokrannut alueen useille eri kesätapahtumille, kuten Maailma kylässä -festivaalille.

Simolinin mukaan tänään saavutettiin kuitenkin neuvotteluratkaisu leirin edustajien, Helsingin rakennusviraston, poliisin ja pelastuslaitoksen kesken ja tultiin siihen tulokseen, että leiristä ei aiheudu kohtuutonta häiriötä.

STT ei tavoittanut maanantai-iltapäivänä rakennusvirastoa kommentoimaan asiaa.

Leiri pienennetään Maailma kylässä -festivaalin ulkopuolelle torilla.

Suomi ensin -leirin lähdöstä väärää tietoa

Rautatientorilla on myös maahanmuuttokielteinen Suomi ensin -leiri. Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että päätös lähteä koskee yhä tätä leiriä, mutta poliisi korjasi tietoa myöhemmin.

Tämänhetkisen, järjestäjän kanssa sovitun suunnitelman mukaan kyseinen mielenosoitus sijoitetaan uudestaan Rautatientorin laidalle.

Turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa Oikeus elää -leiri ja maahanmuuttokielteinen Suomi ensin -leiri ovat osoittaneet mieltään helmikuusta alkaen Rautatientorilla.

Mielenosoitukset alkoivat alun perin Kiasman ja Lasipalatsin edustalla, mutta poliisi kehotti protestoijia siirtymään Rautatientorille. Poliisin mukaan mielenosoituksista oli tuolloin aiheutunut liikenne- ja savuhäiriöitä sekä melua. Lisäksi rekvisiitaksi hankittuja telttoja oli käytetty majoitukseen ohjeiden vastaisesti.

Päivitetty uusilla tiedoilla, poliisin mukaan kumpaakaan leiriä ei poisteta, vaan leirit siirretään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.