Mainos

Turvapaikanhakijoiden määrä romahti Tanskassa

Turvapaikanhakijoiden määrä Tanskassa on pudonnut peräti 70 prosenttia kolmannen vuosineljänneksen aikana, kertovat tuoreet tilastot. Määrän romahtamisen syynä pidetään Tanskan kesällä tiukentunutta maahanmuuttopolitiikkaa. Annette Haugaard Tanskan Punaisesta Rististä uskoo, että myös maahantulijoita salakuljettavat tahot ovat seuranneet lakien tiukkenemista ja kehottaneet tulijoita välttämään Tanskaa.

Tänä vuonna turvapaikkaa haki heinä-syyskuussa vain runsaat tuhat ihmistä, kun määrä viime vuoden vastaavana aika oli lähes 3670. Pudotusta oli yli 70 prosenttia. Suurin osa turvapaikanhakijoista tulee Irakista ja entisestä Jugoslaviasta, mutta tulijoita on myös Afganistanista ja Somaliasta.

Anders Fogh Rasmussenin johtama keskustaoikeistolainen hallitus ajoi keväällä läpi tuntuvat tiukennukset maahanmuuttolakiin. Lähes kaikkia maahanpyrkijöiden etuuksia leikattiin: tukia vähennettiin, perheiden yhdistämisestä luovuttiin, ja täyden sosiaaliturvan piiriin tulijat pääsevät vasta asuttuaan Tanskassa seitsemän vuotta.

Samaan aikaan turvapaikanhakijoiden määrä on noussut merkittävästi naapurimaassa Ruotsissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.