Mainos

Turun puukotuspaikalle saapunut ensihoitaja: Ensimmäisen uhrin roisista vammasta näki, ettei uhri ehtinyt puolustautua

7:00

Turun puukotusoikeudenkäynnissä kuultiin tänään puukottajan kiinniottaneita poliiseja sekä paikalle ensimmäisenä saapunutta ensihoitolääkäriä, joka oli töissä FinnHems-yksikössä puukotusperjantaina.

Yllä olevalla videolla Turussa oleva rikostoimittaja Tiia Palmen kertoo, millaisia asioita oikeudessa tällä viikolla puidaan.

Lääkäri oli töissä FinnHems-yksikössä puukotusperjantaina.

– Saimme hälytyksen Kauppatorille. Meillä oli aluksi käsitys, että kyse on yksittäisestä puukotuksesta. Odotimme poliisilta lupaa edetä kohteeseen. Seuraavaksi saimme hätäkeskukselta tiedon noin 16.04-16.08 välillä, että siellä Kauppatorin läheisyydessä on useita puukotuksia ja siellä on myös ammuttu.

Lääkärin yksikkö meni Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmaan, missä makasi ensimmäinen puukotuksen uhri.

– Hänestä oli heti todettavissa, että hän on kuollut. Suu ja nenä olivat täynnä verta ja haava kaulassa oli melko roisi, lääkäri kuvaili.

Lääkäri näki myös haavoittuneen ruotsalaisen Hassan Zubierin, mutta hänen yksikkönsä käskettiin edetä torin poikki ja etsiä lisää uhreja.

Seuraava uhri löytyi Hesburgerin lähettyviltä.

– Nainen makasi maassa. Pysähdyimme auttamaan häntä. Kaksi kansalaista auttoi häntä siinä, toinen paineli rintaa ja toinen peitti haavaa kaulalla. Kiitimme kansalaisia ja ryhdyimme hoitamaan naista.

Lääkärin mukaan naisella oli syvä viiltohaava kaulalla. Pian ambulanssi tuli hakemaan naisen sairaalaan.

Ensihoitolääkäri jatkoi matkaansa torilla. Heidän luokseen tuotiin lievästi loukkaantunut naisuhri, mutta hänen vammansa eivät olleet vakavat.

– Emme tienneet paljon uhreja on vielä eikä meillä ollut ambulansseja, joten pistimme tämän naisen taksilla sairaalaan.


Kello 16.20 lääkäriyksikkö käskettiin edetä kohti Puutoria. Siellä oli puukotettu ja ammuttu.

Toinen Brahenkadulla puukotetuista oli jo viety ambulanssilla sairaalaan, kun ensihoitolääkäri saapui paikalle.

Lääkäri käskettiin oletetun tekijän luo, jota oli ammuttu. Tekijä oli saanut osuman reiteensä, mutta reisi oli jo sidottu tiukasti ja verenvuoto oli saatu tyrehtymään.

Ensihoitolääkärin mukaan ensimmäisen kuolonuhrin viilto kaulalla oli roisi ja poikkeuksellinen. Lääkärin mukaan vammasta näki, että se oli tehty tarkoituksella aiheuttaa henkilön kuolema.

– Siitä vammasta näki myös sen, että sellaista ei pysty aiheuttamaan ihmiselle, joka on puolustautunut, lääkäri kertoi.

"Sen oli tarkoitus tappaa"

Joukkopuukottajan toiminnan tarkoituksesta ei voinut jäädä epäselvyyttä ensimmäisen uhrin kohdalla, arvioi uhrin nähnyt ensihoitaja oikeudelle Turun vankilassa. Nainen kuoli Turun Kauppatorille elokuisen joukkopuukotuksen seurauksena.

Ensihoitajan mukaan syntyneitä väkivallan jälkiä olisi vaikea kuvitella tilanteeseen, jossa toinen voi puolustautua. Hän kertoi, että ei ole urallaan nähnyt vastaavia vammoja väkivallasta.

–  Viillosta näki, että tarkoituksena oli ollut tehdä sellaista jälkeä, että sen oli tarkoitus tappaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.