Turun puukottaja ei ole pystynyt kertomaan mitään syytä teolleen – "Tuli heti mieleen Turun Kauppatorin puukotus"

Yhtä henkilöä puukotettiin Turun keskustassa Brahenkadulla Vähätorin nurkalla viime viikon tiistaina alkuillasta. Epäilty tekijä, noin 30-vuotias mies, vangittiin viime perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.

Epäilty ei ole pystynyt kertomaan poliisikuulusteluissa mitään motiivia teolleen.

– Tähän tekoon ei ole mitään järjellistä syytä eikä epäilty ole pystynyt kommentoimaan, miksi näin on käynyt. Hänellä on hatarat muistikuvat teosta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisista sanoo MTV Uutisille.

Välikohtaus tapahtui noin kello 18 viime tiistaina.

– Epäilty matkusti keskustaan samalla bussilla miesuhrin kanssa. Pian perille päästyään epäilty kävi uhrin kimppuun ja pisti häntä teräaseella kaulan alueelle aiheuttaen pistovamman.

Toi mieleen Turun terrori-iskun

Puukotuksen uhri ja hänen seurassaan ollut nainen alkoivat heti varoittaa muita sivullisia puukottajasta samalla kun he juoksivat itse kauemmas turvaan.

– Heille, kuten myös muille sivullisille, tuli tietenkin heti mieleen Turun Kauppatorin puukotus vuonna 2017. Hätäkeskus sai useita puheluita tämän takia, Paaer kertoo.

Puukotuksen uhri vietiin sairaalahoitoon. Hän ei saanut hengenvaarallisia vammoja.

– Uhri oli täysin sivullinen eikä hänellä ollut mitään yhteyttä tekijään. He eivät olleet koskaan olleet missään tekemisissä keskenään.

Puukotuksen jälkeen epäilty poistui kauemmas, ja kohdisti siellä fyysistä väkivaltaa vanhempaa miestä kohtaan.

– Epäilty löi tätä miestä kyynärpäällä päähän. Uhri ei saanut vakavia vammoja.

Sivullinen piteli tekijää aloillaan

Tässä vaiheessa paikalle tuli sivullinen mies, joka meni ottamaan epäiltyä kiinni. Mies piti epäiltyä niin kauan aloillaan, kunnes poliisit saapuivat paikalle ja raudoittivat miehen. Epäilty otettiin kiinni Brahenkadun ja Eerikinkadun kulmassa. 

Esitutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä siitä, että tapahtumat olisivat olleet mitenkään etukäteen suunniteltuja.

Poliisi epäilee, että epäilty tekijä oli päihteiden vaikutuksen alainen, mutta laboratoriotulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Lue myös:

    Uusimmat