Kauniaisten murhan yrityksestä epäilty 19-vuotias ukrainalaisnainen ehti tuntea nelikymppisen miesuhrinsa vain viikon – poliisilla käsitys motiivista

Kauniaisten murhan yrityksestä epäillään 19-vuotiasta ukrainalaisnaista - auton verijäljet muistuttavat väkivallanteosta tekopaikalla 0:19
Auton verijäljet muistuttavat väkivallanteosta tekopaikalla.

Poliisi on vaitonainen Kauniaisissa viikonloppuna tapahtuneesta väkivallanteosta ja sen taustoista. Teosta on vangittu 19-vuotias nainen ja Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tekoa murhan yrityksenä.

Henkirikoksen yrityksestä epäilty nainen on kotoisin Ukrainasta. Hän harrastaa muiden muassa kamppailulajeja.

Veriteko tapahtui Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön asuntolassa.

Hätäkeskus sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hälytyksen yksityisasunnolle, jonka perusteella se lähetti paikalle poliisin ja ambulanssin. 

Poliisin mukaan uhri soitti itse hätäkeskukseen. Kun poliisi saapui paikalle, se löysi 40-vuotiaan miesuhrin hengenvaarallisesti puukotettuna.

Poliisi antoi uhrille ensiapua ensihoidon saapumiseen asti, jonka jälkeen uhri toimitettiin sairaalahoitoon. Nainen myönsi poliisille puukottaneensa uhria.

Epäillyllä ja uhrilla lyhyt tuttavuus

Osapuolet olivat tunteneet noin viikon ajan, mutta poliisi ei kommentoi tarkemmin suhteen laatua.

Tapauksen varsinaista tutkinnanjohtajaa sijaistava rikoskomisario Matti Högman, olivatko nainen ja mies keskenään parisuhteessa?

– En kommentoi tätä, Hörman vastaa MTV Uutisille.

Oliko uhri suomalainen?

– En kommentoi tätäkään.

Oliko uhri venäläinen?

– En kommentoi uhrin kansalaisuutta. Mutta asiassa ei ole sellaista kulmaa, että sotatanner olisi siirtynyt tänne Suomeen, Högman toteaa.

Högmanin mukaan poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta julkisuuteen siitä ei tässä vaiheessa kerrota. Högman ei myöskään kerro, millä perusteella poliisi tutkii tekoa murhan eikä esimerkiksi tapon yrityksenä.

– En halua tutkinnanjohtajan sijaisen asemassa kommentoida tätä asiaa, Högman sanoo.

Poliisi tiedotti tiistaina asiasta ja kertoi, ettei uhrilla ole enää hengenvaaraa.

Juttua täydennetty 6.9. kello 14.12 murhan yrityksestä epäillyn kotimaan tiedoilla ja muilla taustoilla.

Lue myös:

    Uusimmat