Turun murteella puhuva Ruotsin kiekkojätti ihmettelee yleisurheilupiirien kyräilyä: "Eivät edes puhu toisilleen"

Daniel Ståhl sai vyölleen vihdoin MM-kullan – lähetti terveiset Suomeen:"Mummi juhlii Turussa" 1:57

Kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl ei halua olla osa joissain yleisurheilulajeissa esiintyvää kilpailijoiden keskinäistä kyräilyä.

Suomalaisen äitinsä ja isoäitinsä kautta vahvasti Turkuun siteitä omaava Ståhl haluaa levittää ympärilleen hyvää ilmapiiriä.

Ståhl kertoo Maailman yleisurheiluliitto WA:n haastattelussa olleensa riemuissaan, kun hänen kultamitalijuoksunta Dohan areenan ympäri poiki joukon meemejä, joissa ruotsalaisheittäjä lisättiin milloin mihinkin lajiin.

Ståhl itse jakoi kuvia ja sai aikaan positiivisen ilmiön.

– Ajattelin, että tämä on mahtava juttu heittolajien yhteisölle, Ståhl sanoo kuvista.

Kaikki eivät kuitenkaan nähneet ilakointia yleisurheilun arvolle sopivaksi. Ståhl toteaakin, että kaikissa lajeissa ei olla yhtä rennolla asenteella liikkeellä.

– Ainakin kiekkokollegoiden kanssa olemme jokaisessa Timanttiliigan kisassa ja muissa kisoissa ystäviä ringin ja stadionin ulkopuolella. Vitsailemme ja juttelemme toisillemme hotelleissa ja käytävillä. Emme ota tätä niin vakavasti, kun juttelemme keskenämme. Sitten taas kentälle taistellessamme olemme vihollisia, Ståhl toteaa.

– Ei se ole sellaista joka lajissa, mutta ainakin kiekonheitossa se on. Olen nähnyt joitain naisten ja miesten lajeja, joissa he eivät edes puhu toisilleen koko viikon tai päivän aikana. Se on mielestäni liian vakavaa. Sinun täytyy silti osata ottaa rennosti ja nauttia hetkestä.

Lue myös:

    Uusimmat