Pikajuoksun supertähden NBA-kritiikki käynnisti rajun myrskyn – huippupelaajat asettuivat tylylle puolustuskannalle: "Auttakaa joku tätä veljeä"

Kolme MM-kultaa yleisurheilun MM-kisoista napannut Noah Lyles kritisoi hiljattain NBA:ta ja toivoi yleisurheilun MM-kisojen saavan maassa enemmän huomiota. NBA-tähdet riensivät nopeasti lyttäämään pikakiiturin puheet.

26-vuotias Lyles oli viikonloppuna päättyneiden MM-kisojen kiistaton mitalikuningas, kun hän nappasi kultaa 100 metriltä, 200 metriltä ja pikaviestistäkin. Lehdistötilaisuudessa Lyles toivoi yleisurheilun MM-kisoille enemmän huomiota Yhdysvalloissa.

Vertailukohdaksi Lyles otti NBA:n, joka nostaa mestaruuden voittavan joukkueen nimellisesti "maailmanmestariksi", vaikka mitään maailmanmestaruutta ei ole edes jaossa.

– Asia, joka satuttaa minua eniten, on se, että joudun katsomaan NBA-finaaleita, joissa puhutaan maailmanmestareista. Minkä maailmanmestareita? USA:n? Lyles ihmettelee saaden lehdistötilan nauramaan.

– Älkää käsittäkö väärin. Rakastan Yhdysvaltoja, mutta se ei ole maailma. Me (yleisurheilun MM-kisat) olemme maailma. Täällä on lähes jokainen maa taistelemassa ja lyömässä itseään likoon lippu rinnassaan näyttääkseen, mitä he edustavat. Ei NBA:ssa ole mitään lippuja, Lyles naurahtaa.

Lylesin kommentit nostattivat laineita NBA-piireissä, eikä monikaan tähtipelaaja pitänyt pikakiiturin sanoista. Supertähti Kevin Durant oli etunenässä kommentoimassa Lylesin sanoja.

– Auttakaa joku tätä veljeä, Durant kirjoittaa ESPN:n Instagram-julkaisun kommenttikentässä.

– Ihan sama. Minä voittaisin kaverin 200 metrillä, Denver Nuggetsin Aaron Gordon kirjoittaa.

ESPN:n julkaisun kommenttikentässä Lylesia tylyttivät muun muassa myös Damian Lillard ja Draymond Green.

– Kun yrityksesi olla viisas menee pieleen, Green kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat