Mainos

Turun moottoritiellä vältyttiin ruuhkilta – suljetut kaistat auki vasta ensi viikolla

Turunväylälle ei ole kertynyt ruuhkaa iltapäivällä, kerrotaan Liikennevirastosta. Turun moottoritiellä Espoon kohdalla on käytössä vain yksi ajokaista molempiin suuntiin, koska tulvavettä nousi tielle tiistaina illalla.

– Turunväylä toimii ihan hyvin, ihmiset ovat ajoittaneet töistä lähtönsä aika hyvin. Meidän toiveissamme onkin ollut, että niin aamu- kuin iltaliikenteessä poikettaisiin hieman arkirutiinista ja lähdettäisiin vähän myöhemmin tai aiemmin, jos mahdollista, kertoo Liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

– Ihmiset käyttävät myös vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Länsiväylää, hän lisää.

Jaatinen arvioi, ettei nyt suljettuja ajokaistoja saada avattua ennen ensi viikon loppua.

– Ensi viikkoa ajatellen autoilijoille olisikin hyvä neuvo, että maanantaina töihin mennessä siellä on edelleen tämä tien pientareelle tehty suojavalli ja sitä kautta tämä liikennerajoitus, Jaatinen sanoo.

Jaatisen mukaan Liikennevirasto ja Puolustusvoimat ovat sekä jatkaneet että vahvistaneet suojavallia. Hiekkasäkeistä tehty suojavalli on tällä hetkellä noin 250 metriä pitkä, ja sitä on tarkoitus jatkaa 500 metriin saakka. Suojavallin korkeus on noin 40 senttiä.

– Haluamme varautua torstain ja perjantain välisen yön sateisiin, joiden kautta tulvavesi tulee nousemaan vähän viiveellä perjantaina ja lauantaina. Vesi lähtee nousemaan suhteellisen nopeasti, kun yöllä sataa kovemmin. Maa on sen verran märkää, että se ei hirveästi ime vettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.