Turun linnan mystiset savupatsaat ovat hämmentäneet vierailijoita ja henkilökuntaa vuosikymmenien ajan: "En ole semmoista pahuuden energiaa kohdannut koskaan"

Aavedata-ryhmä tekee merkittävän löydöksen Turun linnan sellistä 0:25
Aavedata-ryhmä tekee merkittävän löydön Turun linnan selleissä

Aaveiden jäljillä -ohjelmassa tutkitaan Turun linnan kummallisia savupatsaita, jotka ovat hämmentäneet ja pelotelleet Turun linnan henkilökuntaa sekä vierailijoita vuosikymmenten ajan. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Aavedata-ryhmä vieraili Turun linnassa tutkimassa sen vaiherikasta ja väkivaltaistakin historiaa. Tutkimusryhmä sai kuulla, että vuosien ajan Turun linnassa hämmennystä ja pelkoakin ovat aiheuttaneet mystiset savupatsaat, joihin sekä vierailijat että henkilökunnan jäsenet ovat kertoneet törmänneensä. 

– Kyllä tässä paikassa on paljon elämää, linnan entinen museovalvoja Pirjetta Hiekko toteaa ohjelmassa. 

Hiekko kertoo, että karmivimmat kokemukset tapahtuivat hänelle, kun hän oli juuri tullut valvojaksi Turun linnan museoon. Hän kulki linnan vankilan käytävillä, kun yhtäkkiä hänen ympärillään oli  naisen omien sanojen mukaan useita savupatsaita. 

– Se mikä siinä oli kaikista kamalinta, oli semmoinen pahuus. Sitä on outo selittää, mutta en ole sellaista pahuuden energiaa kohdannut koskaan. 

Ohjelmassa kerrotaan, että linnan entinen siivooja oli myös kerran kuullut linnan käytävillä juoksua ja huutoa. Tämän jälkeen siivooja oli nähnyt pienen hahmon juoksevan hänen ohitseen. Siivooja oli kerran nähnyt myös vanginvartijan huoneessa pienen miehen hahmon, joka oli kulkenut huoneen poikki ja hävinnyt. 

Aaveiden jäljillä torstaisin klo 22 Subilla ja mtv-palvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat