Aaveita etsivä ryhmä teki kylmäävän löydön Turun linnan selleistä: "Voin luvata, etten ole ikinä nähnyt tuon menevän tappiin asti"

Aavedata-ryhmä tekee merkittävän löydöksen Turun linnan sellistä 0:25
Aavedata-ryhmän jäsenet tekevät merkittävän löydöksen Turun linnan sellistä

Aaveiden jäljillä -ohjelmassa tutustuttiin Turun linnan väkivaltaiseen historiaan. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Aavedata-ryhmä uppoutui tutkimaan Turun linnaa ja sen vaiherikasta historiaa. Ryhmä sai linnan nykyisiltä sekä entisiltä henkilökunnan jäseniltä tietoa muun muassa linnassa historian saatossa vankeina olleista ihmisistä sekä heidän vartijoistaan, joiden elämä on päättynyt linnassa tavalla tai toisella. 

Ryhmä sai kuulla julmasta vanginvartijasta Petter Normanista, joka murhattiin usean vangin toimesta 1800-luvulla. Normanin kohtaloksi koitui vankien uuniin piilottama puukko. Aavedata-ryhmä yritti tutkimuksissaan saada yhteyden Normaniin. 

– Sinuun tartuttiin kiinni ja sait 22 puukoniskua, joka oli sitten sinulle kohtalokas. Jos olet edelleen täällä, me haluaisimme, että tulisi juttelemaan meille, Marko pyytää ryhmän käyttämään ghost boxiin puhuen. 

Miehet eivät saaneet toivomiaan tuloksia huoneesta, joten he jakautuivat pieniin ryhmiin eri selleihin. Jupe jäi huoneeseen, Marko suuntasi toisen ryhmän jäsenen kanssa muualle etsimään vastauksia. 

Kumpikin taho teki omissa huoneissaan omia tutkimuksiaan, kunnes Marko saa yhtäkkiä yllättävän tuloksen. 

Marko pyysi, että jos paikalla on aave, voisiko hän koskea Markon vielessä olevaa laitetta, jossa näkyy valoja. Mies ei ehdi puhua lausettaan loppuun, kun laite alkaa jo vilkkua villisti. 

– Toi oli mahtavaa, aivan timanttista, Marko hehkuttaa päästyään yli ensihämmästyksestään. 

– Voin luvata, etten ole ikinä nähnyt tuon menevän tappiin asti, Marko jatkaa. 

Aaveiden jäljillä torstaina 7. maaliskuuta Subilla klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat