Mainos

Turun Kupittaan sairaalan kolmelle hoitajalle vaaditaan ehdollista vankeutta vanhusten kohtelusta

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta kolmelle hoitajalle, jotka ovat työskennelleet Turun Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla. Syytteiden käsittely on meneillään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Yhtä hoitajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt puolustuskyvytöntä, sängyssä maannutta potilasta nyrkillä useita kertoja. Toisessa tapauksessa mies oli syyttäjän mukaan viskannut potilaan geriatriseen tuoliin.

Tästä tapauksesta on syytteessä myös toinen hoitaja, jota syytetään myös toisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Toisessa tapauksessa mies oli syyttäjän mukaan antanut lääkkeitä potilaille ilman lääkärin lupaa sekä kehottanut kahta muuta hoitajaa antamaan potilaille lääkkeitä ohi lääkärin määräämän lääkelistan.

Kolmatta hoitajaa syytetään vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan mies laittoi potilaita eristykseen yöaikaan ilman lääkärin lupaa. Pahoinpitelysyyte liittyy tapaukseen, jossa syyttäjän mukaan mies toisen hoitajan kanssa kaatoi tai heitti naispotilaan eristyshuoneen lattialle. Syytteiden mukaan hoitaja oli myös antanut potilaille lääkkeitä ilman lääkärin lupaa sekä heittänyt potilaita sänkyyn.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2009 ja 2013. Syytetyt ovat kiistäneet kaikki syytteet.

1:14

Yksi hoitaja sai keväällä sakkoja

Toukokuussa yksi Kupittaan sairaalan hoitaja tuomittiin potilaan pahoinpitelystä päiväsakkoihin. Pahoinpitely tapahtui vuoden 2015 lopulla.

Käräjäoikeuden mukaan hoitaja painoi polvella potilaan kurkkua, kun tätä oltiin asettamassa yöksi magneettivöihin. Hoitaja myös väänsi potilaan käden selän taakse, mutta tätä oikeus piti hyväksyttävänä myös vanhuksen oman turvallisuuden takia.

Hoitaja tuomittiin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Hoitajan maksettavaksi tuli sakkoa 560 euroa.

Tuomiosta on valitettu, mutta Turun hovioikeus ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkokäsittelyluvasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.