Uutta tietoa Turun vanhainkotisurmasta: Uhrit olivat kahden hengen huoneessa, hoitajat huomasivat tilanteen myöhään illalla

Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa – tämä kaikki tapauksesta nyt tiedetään 2:48
Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa – tämä kaikki tapauksesta nyt tiedetään

Turun kaupunki piti keskiviikkona iltapäivällä kello 15.30 alkaen tiedotustilaisuuden Kurjenmäkikoti 2:ssa tapahtuneesta väkivallanteosta. MTV Uutiset raportoi uusimmat tiedot tähän artikkeliin.

Poliisi ja Turun kaupunki tiedottivat alkuiltapäivästä, että kaupungin ylläpitämässä vanhainkodissa oli tapahtunut tiistaina illalla väkivallanteko, josta epäillään yksikön asukasta.

Uhreja oli kaksi. Toinen heistä menehtyi ja toinen joutui pahoinpidellyksi. Paikalla oli tekohetkellä kaksi yöhoitajaa hoitajamitoituksen mukaisesti. 

Turun sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksan mukaan tapahtumien kulku on pääpiirteittäin tiedossa. Poliisi tutkii tapausta tappona ja törkeänä pahoinpitelynä. 

Kaupunki selvittää nyt, onko Kurjenmäkikodissa toimittu ohjeiden mukaisesti ja säännösten edellyttämällä tavalla. Alustavien selvitysten mukaan ohjeistuksia on noudatettu. 

Kyseisessä tilapäishoitoa järjestävässä yksikössä on 29 asukaspaikkaa, joista pitkäaikaishoidon asukkaita on 12 ja tilapäishoidon asiakkaita 17.

Suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä. Rikoksesta epäilty on viety pois yksiköstä ja yksikkö jatkaa toimintaansa normaalisti. 

MTV Uutiset seurasi tiedotustilaisuutta kello 15.30 alkaen ja raportoi uusimmat tiedot tapauksesta tekstiseurantana tähän artikkeliin:

15.50 Tiedotustilaisuus päättyy. Kaupungin edustajien mukaan asiasta tiedotetaan lisää, kun se on tutkinnan kannalta mahdollista. 

15.40 Tiedotustilaisuuden edustajat eivät tutkinnallisista syistä kommentoi uhrien ja tekijän sukupuolta tai epäillyn henkirikoksen tekotapaa.

Myöskään sitä ei kommentoida, oliko vanhainkodin henkilökunnalla minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa tapahtumien kulkuun.

Käynnissä on sisäinen selvitys tapahtumista.

15.37 Kaksi uhria olivat kahden hengen huoneessa ja edeltävä tilanne oli normaali, iltatoimien mukanaan tuoma, sanoo Liuksa. Hoitajat kiersivät huoneissa, mutta eivät Liuksan tietojen mukaan olleet paikalla tekohetkellä.

Huoneen ovi ei ollut lukittavissa.

Toinen uhri joutui sairaalahoitoon, mutta on jo päässyt pois sairaalasta. Toinen uhri menehtyi. 

Uhrit havaittiin puolenyön aikaan. Uhrit ja tekijät ovat iäkkäitä henkilöitä. 

15.35 Turun kansliapäällikkö Tuomas Heikkisen mukaan esiin ei ole tullut seikkoja, jotka olisivat osoittaneet ohjeiden vastaista toimintaa vanhainkodin yksikössä. 

15.33 Sosiaalijohtaja Riitta Liuksan mukaan vanhainkodin työvuorossa on todella ollut se määrä hoitajia, kuin pitääkin olla. Liuksan mukaan tiedossa ei ole ollut mitään sellaisia seikkoja, joihin kaupunki olisi voinut varautua ennen tragediaa. 

15.31 Tilaisuus on alkanut. Pormestari Minna Arve aloittaa puheenvuoronsa. Hän esittää syvät osanotot uhrien omaisille.

– Olemme hyvin järkyttyneitä. Tämä on järkyttänyt myös yksikössä työntekijöitä sekä asukkaita. Heille on järjestetty kriisiapua. Pääsääntöisesti tilannekuva on tiedossa ja poliisi omalta osaltaan selvittää tilannetta. Teemme tiivistä yhteistyötä, Arve sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat