Turun vanhainkotisurman tapahtumakulku pääosin tiedossa – paikalla oli teon aikaan kaksi yöhoitajaa: “Olemme erittäin järkyttyneitä”

Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa – tämä kaikki tapauksesta nyt tiedetään 2:48
Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa – tämä kaikki tapauksesta nyt tiedetään

Turussa ikääntyneiden laitoshoitoa tarjoavassa Kurjenmäkikodissa tapahtui tiistaina illalla epäilty henkirikos. Turun kaupunki selvittää, onko vanhainkodissa toimittu ohjeiden mukaisesti.

– Olemme erittäin järkyttyneitä tapahtuneesta. Tapahtumien kulku on pääosin tiedossamme, mutta poliisitutkinnan myötä tilannekuva tarkentuu vielä. Järjestämme yksikön asukkaille ja heidän omaisilleen sekä yksikön henkilökunnalle välittömästi kriisiapua. Kontaktoimme parhaillaan asukkaiden omaisia asiasta. Pääsimme aloittamaan yhteydenotot vasta, kun saimme poliisilta siihen luvan, sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungilta sanoo tiedotteessa.

Tiistai-iltaisen väkivallan kohteeksi joutui kaksi Kurjenmäkikoti 2:n asukasta, joista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin. Epäilty on poliisin mukaan todennäköisesti yksikön asiakas. Hänet on siirretty pois Kurjenmäkikodista.

Asiaa tutkitaan tappona ja törkeänä pahoinpitelynä. Turun kaupungin mukaan sen asumispalveluyksiköissä ei ole aiemmin tapahtunut vastaavaa.

Paikalla kaksi yöhoitajaa 

Turun pormestari Minna Arve välittää Turun kaupungin puolesta syvän osanoton menehtyneen henkilön omaisille ja pahoinpidellyksi joutuneelle henkilölle ja hänen omaisilleen.

– Väkivallanteot kaupungin yksikössä ovat todella vakava ja järkyttävä asia. Teemme kaikkemme, että tapahtumiin johtavat syyt selviävät, tarjoamme kriisiapua sitä tarvitseville ja selvitämme tapauksen perin juurin, pormestari Arve sanoo tiedotteessa.

Turun kansliapäällikön Tuomas Heikkisen mukaan kaupunki selvittää, onko Kurjenmäkikodissa on toimittu ohjeiden mukaisesti ja säännösten edellyttämällä tavalla. Tämänhetkisten tietojen mukaan toiminta vanhainkodissa on ollut asianmukaista. 

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että Kurjenmäkikoti 2:n yläkerrassa tilapäishoitoa järjestävässä yksikössä on 29 asukaspaikkaa. Niistä pitkäaikaishoidon asukkaita on 12 ja tilapäishoidon asiakkaita 17. Suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä.

Yksikössä oli tapahtumahetkellä töissä asiakasmitoituksen mukaisesti kaksi yöhoitajaa, kaupunki tiedottaa. Yksikön toiminta jatkuu normaalisti koko poliisitutkinnan ajan, eikä asukkaita siirretä pois yksiköstä.

Turun kaupunki on avannut omaisille ja kuntalaisille tarkoitetun kriisipuhelimen Kurjenmäkikodin tapaukseen liittyen. Numero on 02 262 6003.

Turun kaupunki järjestää tapahtuneesta mediatilaisuuden klo 15.30, jota MTV Uutiset seuraa verkossa.

Lue myös:

    Uusimmat