Poliisi epäilee turkulaisen vanhainkodin lääkäriä ja kuutta hoitajaa laiminlyönneistä – iäkäs asukas tappoi yhden asukkaan ja pahoinpiteli rajusti toisen

Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa – tämä kaikki tapauksesta nyt tiedetään 2:48
Yksi vanhainkodin asukas kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa Turussa.

Seitsemää turkulaisen vanhainkodin työtekijää epäillään heitteillepanosta tai virkavelvollisuuden rikkomisesta. Rikosepäilyt liittyvät vanhainkodissa tapahtuneeseen väkivallantekoon, jossa yksi asukas kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti torstaina, että juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

– Rikoksista on epäiltynä kuusi hoitajaa ja yksi lääkäri, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Riikka Laaksonen Lounais- Suomen poliisista.

Hän tarkentaa, että rikosnimikkeet riippuvat siitä, oliko epäilty tekoaikaan työsuhteessa vai virassa.

– Niitä, jotka olivat tapahtuma-aikaan työsuhteessa, epäillään heitteillepanosta. Virkasuhteisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Laaksosen mukaan kaikki epäillyt olivat tapahtuma-aikaan työvuorossa ja näin ollen valvontavastuussa.

Jopa kaksi vuotta vankeutta

Turun kaupungin vanhuspalveluyksikön henkilökuntaan liittyvien rikosepäilyjen esitutkinta on nyt valmis ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Jutulle ei ole määrätty syytteennoston viimeistä määräpäivää.

– Rikosten vanhenemisajat toki tikittävät koko ajan, Laaksonen sanoo.

Hetteillepanosta rangaistus on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Virkavelvollisuuden rikkomisesta voidaan tuomita sakkoihin tai korkeintaan vuosi vankeutta.

Molemmat rikoksissa syyteoikeus vanhenee viidessä vuodessa.

Tekijä ehti menehtyä

Yhden kuolonuhrin vaatinut väkivallanteko tapahtui Turun kaupungin vanhuspalveluyksikössä, Kurjenmäkikodissa yöaikaan syyskuussa 2021. Iäkäs asukas hyökkäsi kenenkään estelemättä kahden muun iäkkään asukkaan kimppuun.

Uhrit olivat samassa kahden hengen huoneessa.

Väkivallan seurauksena kuoli 1925 syntynyt nainen. Toinen uhri, vuonna 1934 syntynyt nainen, sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Poliisi tutki väkivallantekoa törkeinä pahoinpitelyinä ja kuolemantuottamuksena. Väkivallanteosta epäilty henkilö kuitenkin menehtyi esitutkinnan aikana.

– Tästä syystä esitutkinta väkivallantekojen osalta on päätetty, Laaksonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat