Mainos

Turku ei tarjoa perinneherkkujaan Putinille – Turku Putinille tuttu jo vuosien takaa

Turun kaupunki lämmittelee tänään Vladimir Putinin vanhoja Turku-muistoja. Perinneherkut puuttuvat kuitenkin illan ruokalistalta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tänään Turussa. Vaikka visiitti kestää vain muutaman tunnin, sitä on suunniteltu jo pitkään.

– Saimme tiedon mahdollisesta vierailusta jokunen kuukausi sitten, ja kun vierailu varmistui, valmistelut alkoivat, Turun kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen kertoo.

Ohjelmaa on suunniteltu venäläisten kanssa presidentin kanslian johdolla.

– Olemme antaneet omat ehdotuksemme presidentin kanslialle, joka puolestaan on välittänyt ne venäläiselle osapuolelle.

Turun vierailun teemaksi valikoitui Putille läheinen Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhde, joka täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

– Putin oli aikoinaan Pietarin apulaiskaupunginjohtaja, joka vastasi kansainvälisistä suhteista. Hänellä on Turku-kokemusta siis yli 20 vuoden takaa. Halusimme näin lämmittää hänen vanhaa Turku-tuntemustaan uudelleen.

Putinin tuore avioero ei vaikuttanut vierailun järjestelyihin: puolisolle ei ollut järjestetty etukäteen erillistä ohjelmaa.

Kaupunki toivoo yleisöä mukaan tapahtumiin

Mika Akkanen toivoo, että turkulaiset innostuisivat Putinin vierailusta. Yleisölle ei ole kuitenkaan jaettu mitään rekvisiittaa, kuten pieniä Venäjän ja Suomen lippuja. Kaupunki itse järjestää juhlaliputuksen. Suomen ja Venäjän liput liehuvat esimerkiksi silloilla.

– Valtiovierailut tuovat jo itsessään elämää kaupunkiin. Toivottavasti yleisöäkin olisi liikkeellä ja saataisiin yhdessä kohotettua kivaa kesäistä tunnelma, Akkanen sanoo.

Yleisö voi seurata vierailua Meritullinkadun päästä. Turun kaupungin mukaan paras katselupaikka on Suomen Joutsenen vieressä olevan suuren Päivänkakkara-taideteoksen kohdalla.

Turku ei tarjoa perinneherkkujaan Putinille

Illan virallinen vastaanotto järjestetään purjelaiva Suomen Joutsenella. Siellä Putinille tarjotaan kevyttä, kesäiseen keliin sopivaa ruokaa.

– Tarjolla on pikkusyötävää ja ruokaisia salaatteja, jotka tulevat osin lähialueelta. Esimerkiksi mitään erityistä venäläisteemaa emme ole hakeneet, Akkanen kertoo.

Myös perinneherkut puuttuvat ruokalistalta.

– Jos ihan turkulaista herkkua hakisi, se liittyisi varmaankin silakkaan. Turussa on myös oma rusinamakkara. Niitä nyt ei tällä kertaa kuitenkaan ole tarjoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.