Mainos

Turkki kiistää syytökset kurdijoukkojen pommituksesta

Turkin ulkoministeriö kiistää väitteet siitä, että maan hallituksen joukot olisivat pommittaneet Syyrian kurdijoukkojen hallussa olevaa syyrialaiskylää viime yönä.

Kurdijoukot sekä Syyrian tilannetta seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoivat pommituksista aikaisemmin tänään.

Kurdijoukkojen mukaan pommituksissa Zur Magharin kylään maan pohjoisosassa haavoittui useita joukkoihin kuuluvia sekä siviilejä. Kylä sijaitsee lähellä Turkin ja Syyrian rajaa, itään Jarabulusin kylästä, joka on äärijärjestö Isisin hallussa.

Syyrian kurdijoukot vaativat Turkkia lopettamaan vihamielisyydet ja noudattamaan kansainvälisiä suuntaviivoja. Turkin hallituksen mukaan Syyrian kurdijoukot eivät kuitenkaan ole maan sotilaallisten toimien kohteena, vaan Turkki tekee iskuja ainoastaan Isisiä ja Turkin kurdiseparatistijärjestö PKK:ta vastaan.

Syyrian kurdijoukot ovat olleet Syyriassa tehokkain voima taistelussa Isisiä vastaan. Turkki on kuitenkin suhtautunut niiden toimintaan epäilevästi, koska Syyrian kurdijärjestöllä on kytköksiä PKK:hon.

Turkki teki viime viikolla iskuja PKK:ta vastaan Pohjois-Irakissa sen jälkeen, kun PKK ilmoitti olevansa kahden turkkilaisen poliisin surman takana. Turkin ja PKK:n välillä on ollut hatara aselepo vuodesta 2013 lähtien, mutta PKK ilmoitti viikonloppuna, että aselevolla ei ole Turkin ilmaiskujen myötä enää merkitystä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.