Mainos

Turkki teki useita ilmaiskuja - oppositiopuolue vaatii lopettamaan vihanpidon

Turkissa maan kurdimyönteinen oppositiopuolue HDP vaatii Turkkia ja kurdien separatistijärjestö PKK:ta lopettamaan vihamielisyydet.

– Meidän täytyy luoda demokraattista painetta, joka auttaa hiljentämään heti aseet. Me olemme valmiita työskentelemään kaikkien poliitikkojen kanssa, jotka haluavat saavuttaa tämän, HDP:n puheenjohtaja Selahattin Demirtas sanoi.

HDP:n vetoomus tuli hieman sen jälkeen, kun Turkin viranomaiset ilmoittivat tehneensä yön aikana useita ilmaiskuja, jotka osuivat ainakin kuuteen PKK:n kohteeseen Turkissa ja Irakin pohjoisosissa.

Turkki ilmoitti myös ottaneensa kiinni noin 1300 ihmistä PKK:n ja äärijärjestö Isisin vastaisessa tehoiskussa.

Turkki hyökkää parhaillaan kahdella rintamalla. Kuitenkin sen hyökkäykset PKK:ta vastaan ovat olleet voimakkaampia kuin iskut äärijärjestö Isisiä vastaan. Tämä on herättänyt epäilyjä, että Turkin todellisena tarkoituksena olisi estää kurdien poliittiset ja alueelliset päämäärät. Turkin hallitus on torjunut nämä väitteet.

Osapuolten välillä oli hatara aselepo muutaman vuoden ajan. Tilanne kärjistyi viime viikolla, kun PKK ilmoitti surmanneensa kaksi turkkilaista poliisia. PKK kertoi surmanneensa poliisit kostoksi kymmeniä kuolonuhreja vaatineesta Surucin pommi-iskusta, josta on epäilty Isisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.