Mainos

Turkin hyökkäys Syyriaan alkanee pian – AFP: Kymmeniä sotilasajoneuvoja nähty lähellä Syyrian rajaa

Turkki valmistelee edelleen hyökkäystään Syyriaan. Uutistoimisto AFP:n paikan päällä olevan toimittajan mukaan kymmenien sotilasajoneuvojen saattue on nähty Akcakalessa lähellä Syyrian rajaa.

Kurdijoukot ovat niin ikään kertoneet Turkin tulittaneen kranaatein heidän asemiaan Ras al-Ainin rajakaupungissa Syyriassa. Amerikkalaisjoukot vetäytyivät kaupungista maanantaina.

–  Joukkomme eivät kärsineet tappioita, emmekä vastanneet tähän provosoimattomaan hyökkäykseen. Olemme valmiita puolustamaan kansaamme ja Koillis-Turkin ihmisiä, kurdien SDF-joukot sanoivat Twitterissä.

Korkea-arvoisen turkkilaisvirkamiehen Washington Postiin kirjoittaman artikkelin mukaan Turkin joukot ylittävät rajan pian.

Turkin joukkojen odotetaan tunkeutuvan Syyriaan Pohjois-Turkista. Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei se osallistu operaatioon millään tavalla.

Turkki on jo pitkään halunnut torpata kurdialueen synnyn Syyrian vastaiselle rajalleen. Sen mukaan Syyrian kurdijärjestö YPG on uhka sen turvallisuudelle. YPG:llä on vahvat suhteet Turkissa toimivaan kurdien sissijärjestö PKK:hon, jonka Turkki, EU ja Yhdysvallat ovat määritelleet terroristijärjestöksi. YPG ei ole kuitenkaan uhannut Turkkia suorilla hyökkäyksillä.

Turkki on luvannut perustaa Pohjois-Syyriaan turvavyöhykkeen, jonne on määrä palauttaa Syyrian pakolaisia. Turkissa on lähes 4 miljoonaa Syyrian pakolaista, ja turkkilaisten asenteet heitä kohtaan ovat viime kuukausina kiristyneet.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja