Mainos

Turkistarhauksen vastustajat aloittivat massiivisen sähköpostivyöryn

20:14

Turkistarhauksen vastustajat ovat aloittaneet massiivisen kansanedustajille suunnatun sähköpostikampanjan.

Eduskunta käsittelee tänään turkistarhauksen lopettamista vaativaa kansalaisaloitetta. Täysistunnossa kuullaan maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintö aloitteesta. Eduskunta tekee lopullisen päätöksen kansalaisaloitteesta oletettavasti ensi viikolla.

Kansanedustajien sähköposteihin ja sosiaalisen median eri palveluihin on tullut illan ja yön aikana kaatosade sähköposteja. Kaikissa on sama sisältö.

Kansanedustakille lähetetyssä sähköpostissa kuvaillaan eläinten oloja tarhoilla ja muistutetaan, että sivistyneessä yhteiskunnassaeläinsuojelun ei tulisi jäädä taloudellisen voiton tavoittelun jalkoihin.

Esimerkiksi sdp:n kansanedustaja Kristiina Salonen kertoo Twitterissä saaneensa jo satoja sähköpostiviestejä turkistarhauksen vastustajilta.

– Kansanedustajat ovat turkistarhauksen vastustajien sähköpostiterrorin kohteena. Satoja viestejä vyöryy postiin. Ei toimivaa lobbausta, Salonen kirjoittaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen sanoo samassa palvelussa koko sähköpostikampanjan olevan huonoa mainosta asialle itselleen.

Vastustajien postituskampanja on vauhdiltaan eri lähteiden mukaan noin kolme samaa sähköpostia minuutissa.

– Nyt turkistarhauksen kieltämisen lobbaaminen menee antivaikuttamiseksi, kun kopioituja viestejä tulee toisensa jälkeen, ärsytys. Näin kirjoittaa sdp:n kansanedustaja Sirpa Paatero.

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta ei puoltanut pari päivää sitten turkistarhauksen lopettamista vaativaa kansalaisaloitetta.

Vain vihreät katsoi vastalauseessaan, että aloite olisi hyväksyttävä. Vasemmistoliiton vastalauseessa halutaan arvioida tarhauksen eettisyyttä mietintöä tiukemmin, mutta siinä ei yhdytä kansalaisaloitteessa vaadittuun kieltoon.

Maa- ja metsätalousvaliokunta korosti turkistarhauksen taloudellista ja työllistävää merkitystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.