Mainos

Turkin presidentti tapaa paavin Vatikaanissa – kaksikko puhuu ainakin Trumpista ja Syyriasta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan lensi sunnuntaina Italiaan, missä hänen on määrä tavata maanantaina paavi Franciscus. Turkin presidentin ja paavin on määrä keskustella ainakin Jerusalemin tilanteesta.

Yhdysvaltain presidenttin Donald Trump aiheutti maailmanlaajuista närkästystä ja hämmennystä päätöksellään tunnustaa Jerusalem Israelin jakamattomaksi pääkaupungiksi. Jopa Yhdysvaltain monet perinteiset liittolaiset pelkäävät, että Trumpin päätös voi romuttaa toivon rauhasta palestiinalaisten ja Israelin välillä.

Vuonna 2015 paavi Franciscus kutsui ensimmäisenä katolisen kirkon johtajana avoimesti vuoden 1915 tapahtumia armenialaisten kansanmurhaksi. Paavin kommentit hermostuttivat Turkin, joka on aina kiistänyt, että kyse olisi ollut kansanmurhasta.

Paavi ja Erdogan jakavat kuitenkin yhteisen huolen Jerusalemin kohtalosta. Kaksikko keskusteli puhelimessa Trumpin päätöksen jälkeen. Tuolloin he olivat yhtä mieltä siitä, että kaupungin asemaa ei tulisi muuttaa Yhdysvaltojen valitsemalla tavalla.

Ennen lähtöään Italiaan, Turkin presidentti totesi, että Yhdysvallat on eristänyt itsensä muusta maailmasta Jerusalemiin liittyvissä kysymyksissä. Erdoganin vierailu on historiallinen, sillä Turkin presidentti ei ole vieraillut Vatikaanissa 59 vuoteen.

Kaksikon uskotaan keskustelevan myös ainakin Syyrian tilanteesta sekä Turkin Syyrian alueelle tekemästä sotilasoperaatiosta.  Vierailun odotetaan laukaisevan mielenosoituksia, ja tapaamista turvaamaan on varattu noin 3500 poliisia ja turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.