Mainos

Trump: Iranille ei pidä koskaan sallia ydinasetta

Iranille ei pidä koskaan sallia ydinasetta, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraillessaan Israelin presidentin Reuven Rivlinin luona. 

Trump myös tuomitsi Teheranin tuen "terroristeille". 

Trumpin mukaan Yhdysvallat ja Israel ovat samaa mieltä siitä, ettei Iranin pidä koskaan saada ydinasetta. Yhdysvaltain ja Israelin mukaan Iranin on lopetettava terroristien ja puolisotilaallisten joukkojen rahoitus, koulutus ja varustaminen. 

Trumpin puheet ovat mieluisaa kuultavaa isäntämaan johtajille, jotka pitävät Irania arkkivihollisenaan. 

Sunnuntaina Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa pitämässään puheessa Trump syytti Irania konfliktien ja terrorin lietsomisesta. 

Kaikkien maiden on tehtävä yhteistyötä Iranin eristämiseksi, kunnes maa muuttaa linjaansa, Trump vaati eilen. 

Trump vierailee Jerusalemissa ja Tel Avivissa 

Trump tapaa tämän päivän aikana pääministeri Benjamin Netanjahun sekä huomenna palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin

Netanjahu otti Trumpin vastaan Tel Avivin lentokentällä. Valkoinen talo on markkinoinut vierailua tilaisuutena edistää Lähi-idän rauhanprosessia. Trump on arvioinut, että rauhan saaminen Israelin ja palestiinalaisten välille voi olla "helpompaa kuin ihmiset uskovat". 

Tänään presidentti vierailee Jerusalemissa Pyhän haudan kirkossa. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa Jeesuksen haudan uskotaan sijainneen. Trump kävi myös Itkumuurilla ensimmäisenä amerikkalaisena presidenttinä. Vierailu oli herättänyt suuttumusta jo etukäteen, koska Itkumuuri sijaitsee Israelin vuonna 1967 miehittämässä Jerusalemin itäosassa. 

Israelista Trump matkustaa Italiaan, missä hän tapaa muun muassa paavi Franciscuksen. Belgiassa Trump puolestaan tapaa EU:n ja Naton jäsenmaiden johtajia. Kiertomatka päättyy johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän huippukokoukseen Sisiliassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.