Mainos

Turistit takaisin vaikka maksamalla – Terrorismin piinaama Turkki tarjoaa polttoaineita lomalennoille

Turkki alkaa tarjota rahallisia tukia lentoyhtiöille, jotka tuovat turisteja viiteen Turkin lomakohteeseen. Liike on osa Turkin pyrkimyksiä palauttaa turismi ennalleen Istanbulin itsemurhaiskun jälkeen. Viime viikolla tapahtuneessa pommi-iskussa kuoli kymmenen saksalaisturistia. 

Lentoyhtiöt saavat 6000 dollaria per lento Antalyaan, Alanyaan, Dalamaniin, Bodrumiin sekä Izmiriin suuntautuvista lennoista huhti-toukoon aikana. Tukijärjestelmää saatetaan jatkaa pidemmäksikin aikaa. Käytännössä summa tulee polttoainetuen muodossa.

Turkki on tukenut turismibisnestään rahallisesti ennenkin. Viime vuonna Turkki tarjosi samanlaista polttoainetukea Venäjältä tuleville lennoille, koska ruplan romahdus sai monet venäläiskuluttajat pysymään kotimaassa. Venäläiset ovat Turkin toiseksi suurin matkailijaryhmä Saksan jälkeen.

"Yksi maailman turvallisimmista paikoista"

Uusista polttoainetuista kertoi Turkin turismiministeri Mahir Unal. Hän vakuutti, että Turkki on kolminkertaistanut turvajärjestelyitä turistialueilla.

– Istanbul on yksi maailman turvallisimmista paikoista. Turistialueet ovat turvallisia. Olemme tehneet kaikki tarpeelliset varotoimet, Unal totesi.

Unal kertoi alennuksista Frankfurtissa, jossa hän oli tapaamassa saksalaisia matkanjärjestäjiä. Samanlainen tapaaminen aiotaan järjestää myös Sveitsin ja Espanjan matkatoimistoyritysten kanssa.

Turkin turismitukihankkeeseen kuuluu myös laaja mainoskampanja, jonka maksavat puoliksi matkatoimistot ja puoliksi Turkin valtio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.