Terrori-iskuista kärsivä Turkki näyttävästi esillä Matkamessuilla

Turkki on näyttävästi esillä tämän kuun jälkipuoliskolla Helsingissä alkavilla Matkamessuilla, joilla se on messujen partnerimaa.

Ennakkotiedotteiden mukaan Turkki aikoo panostaa muun muassa uusien matkailijoiden houkuttelemiseen ja suomalaisille kenties tuntemattomampien kohteiden esittelyyn.

– Meidän näkökulmastamme messujen valmistelu etenee suunnitellulla tavalla, Antti Karjunen Messukeskuksen viestinnästä kertoo. 

Hänen mukaansa partnerimaaksi valinnassa on kyse pitkäaikaisesta yhteistyöstä, jota on tehty viime vuoden talvesta lähtien. Turkissa viime aikoina tehdyt terrori-iskut eivät tähän vaikuta.

– Tilanne on todella traaginen ja ikävä kaiken kaikkiaan, olemme pahoillamme Turkin ja turkkilaisten puolesta. Maan tulevaisuuden kannalta Matkamessut toivoo, että tilanne rauhoittuu siellä pian, Karjunen sanoo.

Karjusen mukaan on Turkista kiinni, miten maan turvallisuustilanne otetaan huomioon Turkin osastolla. Joka tapauksessa messuilla on hänen mukaansa tilaisuus tulla keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista. STT ei sunnuntaina tavoittanut Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston edustajaa.

Turkin turismi on kärsinyt iskuista ja muusta epävakaudesta. Hürriyet-lehden tietojen mukaan ulkomaisten turistien määrä putosi marraskuussa 21 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Eniten turisteja saapui Georgiasta.

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa Turkin turvallisuustilannetta luonnehditaan ennalta-arvaamattomaksi. Matkailijoita kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta ja välttämään väkijoukkoja.  

Vaikuttaako Nizzan isku lomasuunnitelmiin? Kansalaisten mietteitä Porin torilta 4:34

Lue myös:

    Uusimmat