Turistien pahimmat törttöilyt – mukana myös suomalainen

Kaksi amerikkalaista turistia aiheutti äskettäin maailmanlaajuisen hämmästysreaktion, kun he kaiversivat nimikirjaimensa Colosseumin seinään Roomassa, Italiassa.

Kaksi vuosituhatta vanhan monumentin häpäisy ei kuitenkaan ollut ainoa typerä asia, jonka turistit ovat tehneet lomamatkoillaan. The Independent -sivusto listasi turistien uskomattomimmat tempaukset.

Pingviinin varastaminen

Vuonna 2012 kaksi brittituristia pidätettiin heidän murtauduttuaan teemapuistoon ja varastettuaan pingviinin Australiassa. Heidän raportoitiin myös uineen delfiinien kanssa ja laukaisseen palosammuttimen haiden alueella.

Laaman sieppaaminen

Kaksi vuotta sitten joukko teinejä pidätettiin heidän varastettuaan humalapäissään Laaman suljetusta sirkuksesta Bordeaux’ssa, Ranskassa. Teinit olivat myös yrittäneet viedä laaman raitiovaunuajelulle.

Muistomerkin halveksunta

Eräs amerikkalaisen Tuntematon sotilas -muistomerkin vartija nousi nettijulkkikseksi hiljennettyään tehokkaasti riehakkaan turistilauman Washington DC:ssä. Muistomerkillä kunnioitetaan sodissa kaatuneita tunnistamattomaksi jääneitä sotilaita.

Videolla näkyy kuinka vartija saa huonosti käyttäytyneet turistit kuriin.

Karkotus Kambodžasta alastonkuvien takia

Kaksi amerikkalaissiskosta karkotettiin Kambodžasta helmikuussa 2015 heidän otettuaan alastonkuvia itsestään eräässä Angkor Watin pyhistä temppeleistä.

Kahvin läikyttäminen Ground Zero -muistomerkille

Turisteja paheksuttiin New Yorkissa 9/11-iskuissa kuolleiden muiston herjaamisesta. Ihmisten nähtiin roiskivan itseään suihkulähteiden vedellä, käyttävän muistoaluetta eväsretkipaikkana ja jopa läikyttävän kahvia iskussa menehtyneiden kaiverretulle nimilistalle.

Brasilialaisten naisten kohteleminen seksiobjekteina

Vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa turisteja kritisoitiin heidän vilkuiltuaan ja huudeltuaan paikallisten naisten perään. Brasilian ensimmäinen naispresidentti Dilma Roussef otti myös kantaa asiaan vaatevalmistaja Adidaksen alettua myydä paitoja, joissa oli teksti ”lookin’ to score” ja kuva puolipukeisesta naisesta.

Patsaan korvan varastaminen Pääsiäissaarella

Suomalaisturisti pidätettiin vuonna 2008 epäiltynä yhden Pääsiäissaaren kuuluisan kivipään korvan varastamisesta. Vahingonteosta raivostuneena Pääsiäissaarten pormestari sanoi toivovansa, että kostoksi suomalaismiehen korva leikattaisiin irti.

3500 vuotta vanhan temppelin vahingoittaminen

15-vuotiaan kiinalaispojan kerrotaan itkeneen koko yön sen jälkeen, kun paljastui että hän oli raaputtanut nimensä Amenhotep III:n temppeliin vuonna 2013 Luxorissa, Egyptissä. Kuvat teosta levisivät netin mikroblogipalvelussa ja niissä näkyy, kuinka hän oli vapaasti käännettynä kirjoittanut ”Ding Jinhao kävi täällä”.

1300-lukulaisen patsaan sormen katkaiseminen

55-vuotias amerikkalainen kirurgi katkaisi vahingossa sormen 1300-luvulla tehdystä marmoripatsaasta Firenzessä Museo dell’Opera del Duomossa vuonna 2013.

Ihmisten pureminen Magalufissa

Brittiläinen turisti pidätettiin kymmenen poliisin voimin espanjalaisessa Magalufin lomakohteessa sen jälkeen, kun tämä oli kävellyt rannalla ja yrittänyt purra ihmisiä. Daily Mailin mukaan mies oli myöhemmin tunnustanut ottaneensa paljon huumeita.

Egyptiläisten patsaiden rintojen kouriminen

British Museumin kuraattorien oli pakko asettaa suuri osa näyttelyesineistä lasin taakse, sillä turistit koskettelivat niitä jatkuvasti. Muun muassa joukon koulupoikia kerrottiin kopeloineen 3500 vuotta vanhan egyptiläisen kuningattaren patsaan rintoja.

Viuhahdus Barcelonan läpi aiheutti mielenilmauksen

Kun kuvat viuhahtavasta italialaismiesten joukosta Barcelonetan kaupunginosassa levisivät kesällä 2014, paikalliset päättivät saaneensa tarpeekseen. Sata ihmistä marssi Barcelonan katuja vaatien, että paikallisten päättäjien tulisi tarttua toimiin hillitäkseen kurittomien turisten käytöstä.

Kiipeily Brooklyn Bridgellä päättyi pidätykseen

Ranskalainen turisti pidätettiin New Yorkissa marraskuussa 2014, kun hän oli kiivennyt yhtä Brooklyn Bridge -sillan vaijeria pitkin saadakseen ”täydellisen valokuvan”.

Humaltuminen, sammuminen ja havahtuminen lentokentän kuljetinhihnalta

Vuonna 2012 norjalainen turisti, jonka epäillään olleen humalassa tapahtumien aikana, löydettiin sammuneena matkalaukkuhihnalta Rooman Fiumicinon lentokentällä. Hänen uskotaan kiivenneen check-in-tiskin yli ja nukahtaneen niille sijoilleen. Kun hihna alkoi liikkua, mies matkusti sillä noin 50 metriä sikiöasentoon käpertyneenä, ennen kuin lentokentän henkilökunta havaitsi hänet.

Kuvat: All Over Press, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat