Turisti maksoi kyytinsä sataan kertaan – taksikuskilta upea teko: "En voi uskoa tätä"

2:22

Kiinalainen taksikuski ei halunnut epähuomiossa saadun jättisumman kolkuttelevan omaatuntoaan, vaan selvitti, miten voisi palauttaa rahat niiden oikealle omistajalle.

Pääkuvan video

Porilainen Kari toteutti unelmansa ja osti hämmästyttävän menopelin

Kiinan Xianissa taksia ajava Zhang Peng päätti toimia ainoalla oikealla tavalla sen jälkeen, kun hänen asiakkaansa olivat maksaneet lyhyestä kyydistä sata kertaa tarkoitettua suuremman summan.

Zhangin kyydissä matkustaneet amerikkalaisturistit maksoivat lyhyestä matkastaan epähuomiossa yli 800 euroa. Maksu suoritettiin WeChatilla, joka on Kiinassa supersuosittu mobiilisovellus, jossa yhdistyvät sosiaalinen media, pikaviestin ja monipuoliset maksuominaisuudet.

Poikkeuksellisen ison talletuksen WeChat-tilillään huomannut Zhang kaikeksi onneksi muisti vielä, mihin hotelliin hän oli neljä yhdysvaltalaista vienyt. Hän esitti asiansa hotellin vastaanotossa ja pian alas saapuikin ylisuuren maksun suorittanut asiakas.

– Nämä tällaiset maksujärjestelmät ovat niin uusia minulle, asiakas kertoi South China Morning Postille.

– En oikein osaa käyttää niitä. Meillä USA:ssa pitää yleensä syöttää myös desimaalin jälkeiset numerot, joten tein samoin täällä, hän jatkoi.

Ei suostunut ottamaan palkkiota

Asiakas oli ymmärrettävästi häkeltynyt Zhangin rehellisyydestä ja halusi tämän pitävän puolet rahoista. Zhang ei kuitenkaan suostunut tähän, vaan palautti summan kokonaisuudessaan. Myös ne kahdeksan euroa, jotka asiakkaan olisi pitänyt maksaa kyydistä.

Edes jonkinlaisena kiitoksena Zhangille, jätti kiinaa osannut yhdysvaltalaismies hänestä positiivisen kuljettaja-arvion taksisovelluksen kautta.

– En voi uskoa tätä. Toisille ihmisille raha on ainoa päämäärä, ja 6 500 yuania on kieltämättä paljon rahaa. Olen niin innoissani siitä, että palautit rahani. Arvostan sitä suuresti, asiakas kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja