Tupakoinnille täysstoppi taloyhtiöissä? Isännöintiliitto haluaisi tupruttelun kieltämisestä ja valvomisesta helpompaa

Tupakointi asunnoissa voi aiheuttaa terveyshaitan lisäksi omaisuusvahinkoja ja laskea asunnon arvoa, sanoo Isännöintiliitto.

Terveyshaitat ovat isoin ongelma, jota taloyhtiöissä tapahtuva tupakointi aiheuttaa. Esimerkiksi tietyssä asunnossa tapahtuva tupakointi voi kuitenkin vahingoittaa myös muiden omaisuutta, kuten asuntojen rakenteita. Haitta koskee etenkin kerrostaloja.

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mukaan moni taloyhtiön asukas kärsii tupakansavusta, eikä näin kuuluisi olla.

−  Kenenkään perusoikeudet eivät saa vahingoittaa toisten perusoikeuksia. Jokaisella on oikeus elää savuttomassa kodissa, Koro-Kanerva sanoo tiedotteessa.

Lisäksi hänen mukaansa on huomioitava, että taloyhtiössä osakas ei omista asunnon seiniä, lattioita ja kattoa, vaan oikeuden hallita huoneistoa ostamiensa osakkeiden perusteella.

Isännöintiliitto toivoo jatkossa lakimuutoksia tupakoinnin täyden kieltämisen ja kiellon valvonnan helpottamiseksi taloyhtiöissä.

Tutkimusten mukaan tupakoitsijoilla on suurempi riski saada aivoverenvuoto – tutkija:"Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina, muutamassa vuodessa riski sairastua laskee" 7:16
Tutkimusten mukaan tupakoitsijoilla on suurempi riski saada aivoverenvuoto – tutkija: "Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina, muutamassa vuodessa riski sairastua laskee".

Lue myös:

    Uusimmat