Tuottaja Ile Vainio muistelee viimeisiä keskusteluja Kikan kanssa – kaksikko suunnitteli uutta yhteistyötä: "Kikka soitti ja kysyi"

0:18
Katso videolta, miltä näyttelijä Sara Melleri näyttää Kikkana!

Tuottaja Ile Vainio iloitsee näyttelijä Sara Mellerin roolisuorituksesta Kikkana.

Musiikkituottaja ja sanoittaja Ile Vainio iloitsi Kikka-elokuvan aidosta tunnelmasta ja Kikan roolin näyttelevästä Sara Melleristä. Vainion mielestä elokuva tekee kunniaa Kikalle ja tämän uraauurtavalle työllensä kotimaisessa musiikkibisneksessä.

– Kikka antoi itsestään enemmän ja sai muilta vähemmän, Vainio pohtii.

Vainio kertoo, että 90-luvun alussa naiset eivät voineet tehdä aloitteita musiikkibisneksessä. Hänen mukaansa ihmiset hämmästelivät nuorta naista flirttailevilla ja iloisilla kappaleilla, jotka oli taitavasti laulettu. Tuottajamestari muistelee, kuinka Kikasta tuli koko perheen artisti, vaikka häntä kritisoitiinkin paljon.

– Lapset kuulivat esimerkiksi Sukkula Venukseen -kappaleen avaruusbiisinä, kun taas aikuiset rakkauslauluna, Vainio muistelee.

Vainio kertoo, että Kikka oli aina ajan hermolla ja halusi artistina tuoda hyvää mieltä ja iloa laman keskelle, vaikka paineet musiikkibisneksessä olivatkin kovat.

Sara Mellerin roolisuoritusta Kikkana Vainio kehuu vuolaasti.

– Hän on todella upeasti löytänyt roolin. Kikan henki on hänessä, Vainio iloitsee.

Vainio kertoo aina pitäneensä Kikan puolia. Parivaljakon piti vielä aloittaa yhteistyö, joka ei koskaan ehtinyt toteutua.

– Kikka soitti minulle ja kysyi, josko vielä tekisimme yhteistyötä. Vastasin hänelle, että ”Kikka, olen sen velkaa sinulle”. Se yhteistyö ei koskaan ehtinyt toteutua, vaan Kikka meni taivaaseen, Vainio muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja