Tuoreet luvut julki: vasta 12,1 prosenttia käyttää toistaiseksi tuoreinta Androidia – seuraava versio julkaistaan jo aivan pian

Google on julkaissut aiemman kuukausittaisen käytännön sijaan viime aikoina tietoja eri Android-versioiden osuuksista aiempaa harvemmin.

Tietoja ei julkaistu maaliskuussa ja kesäkuussa, ja heinäkuultakin Google julkaisi vasta nyt tiedot, jotka perustuvat Google Play -palvelujen käyttöön viimeisen viikon ajalta 23. heinäkuuta päättyen.

Uusimmissa luvuissa vielä toistaiseksi uusimman Android-version, Oreon, yhteenlaskettu osuus 8.0- ja 8.1-versioina on lähes tuplaantunut edellisistä toukokuun luvuista 12,1 prosenttiin. Suosituin Android-nimiversioista on Oreota edeltänyt Nougat, jonka osuus oli vielä 30,8 prosenttia 7.0- ja 7.1-versioina.

Lisäksi erittäin laajasti käytettyjä ovat edelleen jo 2015 julkaistu Marshmallow (6.0) sekä Lollipop (5.0 ja 5.1), jotka kummatkin löytyvät yhä useammasta kuin joka viidennestä käytettävästä Android-laitteesta.

Uudet versiot yleistyvät Android-laitteissa huomattavasti hitaammin verrattuna Applen iOS-laitteiden päivittymiseen. Applen tuoreimmat luvut ovat toukokuun lopulta, jolloin viime syksynä julkaisu iOS 11 löytyi jo 81 prosentista käytössä olevia iOS-laitteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja