Tuoreet luvut julki: vasta 12,1 prosenttia käyttää toistaiseksi tuoreinta Androidia – seuraava versio julkaistaan jo aivan pian

Google on julkaissut aiemman kuukausittaisen käytännön sijaan viime aikoina tietoja eri Android-versioiden osuuksista aiempaa harvemmin.

Tietoja ei julkaistu maaliskuussa ja kesäkuussa, ja heinäkuultakin Google julkaisi vasta nyt tiedot, jotka perustuvat Google Play -palvelujen käyttöön viimeisen viikon ajalta 23. heinäkuuta päättyen.

Uusimmissa luvuissa vielä toistaiseksi uusimman Android-version, Oreon, yhteenlaskettu osuus 8.0- ja 8.1-versioina on lähes tuplaantunut edellisistä toukokuun luvuista 12,1 prosenttiin. Suosituin Android-nimiversioista on Oreota edeltänyt Nougat, jonka osuus oli vielä 30,8 prosenttia 7.0- ja 7.1-versioina.

Lisäksi erittäin laajasti käytettyjä ovat edelleen jo 2015 julkaistu Marshmallow (6.0) sekä Lollipop (5.0 ja 5.1), jotka kummatkin löytyvät yhä useammasta kuin joka viidennestä käytettävästä Android-laitteesta.

Uudet versiot yleistyvät Android-laitteissa huomattavasti hitaammin verrattuna Applen iOS-laitteiden päivittymiseen. Applen tuoreimmat luvut ovat toukokuun lopulta, jolloin viime syksynä julkaisu iOS 11 löytyi jo 81 prosentista käytössä olevia iOS-laitteita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.