Tuore tallipomo Jari-Matti Latvala haluaa palata hetkeksi entiseen elämäänsä: "On ainakin sitten vähän fiiliksessä mukana"

Jari-Matti Latvala totuttelee tallipäällikön pestiin –"Kuin olisi lukioon mennyt ensimmäisenä päivänä" 3:07
Jari-Matti Latvala kertoo videolla, miten uusi työ tallipäällikkönä on lähtenyt liikkeelle.

Jari-Matti Latvala on uuden tilanteen edessä, jos Monte Carlon MM-ralli päästään ajamaan kymmenen päivän kuluttua. 

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokeneinen kuljettaja Latvala on itse ajanut Montessa peräti 12 kertaa omalla ajourallaan. Parhaat sijoituksensa tuurilainen ajoi vuosina 2016 ja 2017, kun Latvala oli klassikkorallissa toinen. Tänä vuonna Latvala matkaa Monte Carloon uudessa roolissa Toyotan tallipäällikkönä.

Tilanne on varmasti Latvalalle aluksi outo. Tuore tiimipomo kertoo esittäneensä erityisen pyynnön tallille, jotta Latvala näkee, mitä tuleman pitää.

– Sen verran olen pyytänyt, että nuotitukseen haluan ainakin mennä mukaan. Siellä on nyt aika paljon uutta pätkää aika paljon. Haluan nähdä ne tiet. On ainakin sitten vähän fiiliksessä mukana, Latvala sanoo MTV Urheilulle.

– Ensimmäiset pätkät voivat olla vaikeita, kun tulee se tunne, että olisi kivaa ajaa itsekin. Saan onneksi sitten jossain vaiheessa ajaa Celicalla (historic-luokan auto) kilpailuja.

Kilpailu tiukkaa viime vuonna

Jo ensimmäisessä kisassaan Toyotalla vuosi sitten sekä seitsenkertainen mestari Sebastien Ogier että walesilainen Elfyn Evans olivat Yaris WRC:llä loistovireessä Monte Carlon haastavilla vuoristoteillä. Ogier oli lopulta Hyundain Thierry Neuvillen takana toinen ja Evans kolmas.

– Kilpailu oli siellä jo viime vuonna tosi tiukkaa. Sekä Ogier että Evans ajoivat siellä vahvasti, vaikka auto oli uusi molemmille. Ogier oli ihan voittokamppailussa. Myös Evans ajoi kovaa. Molemmat ovat nyt tuttuja auton kanssa. Heidän pitäisi hyvin pystyä haastamaan Hyundait, Latvala ennustaa.

– Kalle (Rovanperä) on taas vuotta kokeneempi, joten mielenkiintoista nähdä myös hänen vauhtinsa.

Voittotaistelusta Latvala povaa saman kolmikon välistä kuin viime vuonna.

– Uskon, että kisa on kovaa ja tiukkaa. Neuville on siellä vahva, mutta niin ovat toki myös Evans ja Ogier. Se kolmikko siellä on aina vahva ollut. Tietysti ei pidä myöskään unohtaa (Ott) Tänakia. Ott on nyt päässyt paremmin autoon sisään ja menee varmasti kovaa.

Monte Carlon kohtalo vaakalaudalla

Vielä sunnuntaina Monte Carlon MM-rallin kohtalo oli kuitenkin arvoitus. Koronarajoitukset ovat varsinkin Hautes-Alpesin alueella vielä erittäin tiukat. Vaarana on, että kauden avaus perutaan vielä aivan viime tipassa.

– Työtä varten saa toki liikkua, mutta miten sitä katsotaan tässä tilanteessa? Siinä on aika iso määrä ihmisiä. Se on ihan fifty-fifty tällä hetkellä, että ajetaanko kilpailu vai ei, Latvala aprikoi.

Lue myös:

    Uusimmat