Mainos

Tuore pääministeri MTV:lle: En puuttuisi lakko-oikeuteen

Tuore pääministeri Alexander Stubb otti MTV:n Seitsemän uutisten studiovieraana kantaa muun muassa työntekijöiden lakko-oikeuteen.

Työmarkkinajärjestöt aloittavat alkusyksyllä neuvottelut, joissa esille tulee myös lakko-oikeus ja mitä sille pitäisi tehdä.

Pääministeri Alexander Stubbilla on asiaan selvä ja ehkä vähän yllättävä kanta.

– En lähtisi rajoittamaan lakko-oikeutta. Sen sijaan mielestäni olisi tärkeää puuttua niihin syihin, miksi työntekijät menevät lakkoon, Stubb arvioi maltillisesti.

Presidentti Sauli Niinistö arvioi tänään hallitusta nimittäessään, että uskottava puolustus saattaa merkitä puolustusbudjetin kasvattamista. Stubb on samoilla linjoilla.

– On ilman muuta selvää, että uskottava puolustus säilyy meidän periaatteenamme ja jos budjettia on tarvetta kasvattaa, niin tehdään.

Ei Nato-kansanäänestykselle

Esimerkkinä Stubb mainitsee materiaalihankinnat, joille on hänen mukaansa jo seuraavalla hallituskaudellla kasvupaineita, koska Hornetit poistuvat käytöstä.

Nato-linjan on sanottu pysyvän ennallaan tämän hallituksen aikana, mutta entä 2015-2018?

– Meillä on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa jatkuvuus, mutta turvallisuuspolitiikka elää kuitenkin ajassa, Stubb arvioi.

Stubbin mukaan mahdollinen Nato-jäsenyys ja sen valmistelu edellyttää kuitenkin, että sitä tukee sekä valtiojohto että kansa. 

– Kansan kannan pitää vaihtua tässä asiassa.  Ei tätä voi väkisin runtata läpi, Stubb toteaa.

Puolustusministeri Carl Haglund on vihjaillut kansanäänestyksen järjestämisestä jäsenyydestä seuraavalla vaalikaudella. Stubb ei tue ajatusta.

– En pidä välttämättä kansanäänestystä hyvänä ratkaisuna, hän sanoo.

Hallitusohjelma "tasapainoinen paketti"

Eduskunnassa ruodittiin tänään tuoretta hallitusohjelmaa.

Stubb luonnollisesti puolustaa tekelettään.

– On normaalia, että oppiositio kritisoi hallitusohjelmaa. Kukaan ei voinut laatia täydellstä ohjelmaa. Yksi halusi jotain pois ja toinen jotain lisää, mutta minusta paketti oli aika tasapainoinen, Stubb pohtii.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.