Mainos

Tuomiokapituli: Helsingin tulevan piispan Teemu Laajasalon yhtiön velka-asiat eivät vaikuta piispanimitykseen

Helsingin piispaksi vastikään valitun Teemu Laajasalon yrityksen maksamattomat velat tai verorästit eivät vaikuta Laajasalon nimitykseen piispaksi, Helsingin hiippakunnan oikeudellisista ja hallinnollisista asioista vastaava tuomiokapitulin lakimiesasessori sanoo.

Laajasalon pääsykoevalmennusta aikoinaan tarjonnut, sittemmin valmennuskurssit lopettanut yritys on kartuttanut maksamatonta velkaa reilut 450 000 euroa. Asiasta uutisoi aiemmin tällä viikolla Suomen Kuvalehti.

Lisäksi ulosottovirasto on kahden viime vuoden aikana joutunut karhuamaan yritykseltä muun muassa arvonlisäverosaatavia useampaan otteeseen. Viimeisin maksamaton rästi on viime heinäkuulta, lehti kertoo.

Laajasalon on määrä aloitta Helsingin hiippakunnan johdossa marraskuussa. Hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Ritva Saario kertoo, että Laajasalon yrityksen velka-asiat tuskin vaikuttavat nimitykseen millään tavalla.

– Jos päätös tulee lainvoimaiseksi, niin on vaikea nähdä, että tämä voisi virkaanastumiseen vaikuttaa.

Saarion mukaan tuomiokapitulissa ei ole ollut tietoa Laajasalon yhtiön veloista ennen asiaan liittyvää uutisointia.

– Meillä ei ole ollut aiemmin tästä puhetta, eikä asia ole tullut tietoomme ennen uutisointia. Tämä ei aiheuttanut mitään sen kummempia toimenpiteitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.