Mainos

Piispa Teemu Laajasalo myöntää kirjanpitorikkomuksen yhtiönsä toiminnassa: "Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani"

4:16

Helsingin poliisi tiedotti tänään, että piispa Teemu Laajasalon omistaman yhtiön kirjanpidon epäselvyyksissä epäillään rikosta ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Sen sijaan Laajasalon luottokortin käytössä ja matkalaskuihin liittyvissä epäselvyyksissä ei epäillä rikosta.

Teemu Laajasalo ei halua kommentoida tässä vaiheessa asiaa.

– Jään odottamaan asian ratkaisua, enkä tässä vaiheessa kommentoi asiaa. Jätän viranomaisille ja myös itselleni työrauhan nykyisessä virassani, piispa toteaa Helsingin hiippakunnan nettisivuille tänään lisätyssä tiedotteessa.

Neljä rikosilmoitusta

Laajasalosta tehtiin tämän vuoden tammikuussa neljä rikosilmoitusta poliisille, joissa pyydettiin selvittämään, onko hänen toiminnassaan entisessä virassaan kirkkoherrana syytä epäillä rikosta koskien maksukorttia tai kulukorvausilmoituksia.

Samalla poliisille tehtiin ilmoitus koskien Laajasalon vanhan osakeyhtiön kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä.

Poliisi ei epäile rikosta Laajasalon kirkkoherran viranhoitoon liittyvien väitteiden osalta.

– Hyvä, että asia on nyt saatu päätökseen sekä seurakuntayhtymän että poliisin selvityksen jälkeen, piispa sanoo tiedotteessa.

Myöntää huolimattomuuden kirjanpidon hoidossa

Laajasalon yhtiön kirjanpidon puutteiden osalta asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Laajasalo toteaa myöntävänsä kirjanpitorikkomuksen.

– Kuten olen aiemmin julkisuudessa todennut, kirjanpidon hoidossa on ollut huolimattomuutta. Yrityksen kaikki velvoitteet on hoidettu, mutta myöhässä. Laiminlyönneillä ei ole saatu hyötyä. Se ei poista sitä, että olisi pitänyt olla huolellisempi.

– Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani. Yritys on ajettu alas, sillä ei ole toimintaa ja sen vastuut on hoidettu, Laajasalo sanoo tiedotteessa.

Asia koskee Laajasalon aiempaa yritystoimintaa eikä nykyistä tai edellistä viranhoitoa. Tästä syystä tuomiokapituli ei kommentoi asiaa enempää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja