SK: Piispa Laajasalon yhtiön velka haihtui mystisesti – onko 400 000 euroa maksettu pois tai annettu anteeksi?

Teemu Laajasalo: Talousasioiden penkominen on ollut raskas prosessi 8:32
Teemu Laajasalo kommentoi talousasioitaan vuosi sitten MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo kertoo Suomen Kuvalehden mukaan lopettaneensa yhtiönsä TL Opetus oy:n ja toimittaneensa lopettamisasiakirjat kaupparekisteriin.

Vielä viime vuoden kesäkuussa päättyneen tilikauden lopussa yhtiöllä oli velkaa vajaat 400 000 euroa, mutta nyt yhtiö on Suomen Kuvalehden selvityksen mukaan velaton uudelleenjärjestelyjen ansiosta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Laajasalon 20 päiväsakkoon tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta viime maaliskuussa. Tuomion mukaan Laajasalon TL Opetus Oy:stä lähti useina vuosina verottajalle virheellistä tietoa. Virheet korjattiin joulukuussa 2017.

Tuoreen kaupparekisteriin toimitetun tuloslaskelman mukaan yhtiöllä on ollut viime ja tämän kesän välillä runsaan 440 000 euron tulot. SK:n jututussa kerrotaan, että liitetiedoista selviää tulojen muodostuvan kauttaaltaan "yhtiön velkojen uudelleenjärjestelystä". 

Asiakirjoista ei kuitenkaan selviä, onko velkoja esimerkiksi maksettu pois tai annettu anteeksi.

Laajasalo toteaa SK:lle lähettämässään sähköpostissa, että yritys on purettu vapaaehtoisen selvitystilan jälkeen ja käsittelyn jälkeen julkiset tiedot löytyvät aikanaan Patentti- ja rekisterihallituksesta.

– En kommentoi muuten entisen yrityksen asioita, Laajasalo kirjoittaa.

Laajasalo vihittiin Helsingin piispaksi marraskuussa 2017. Sitä ennen hän toimi Kallion seurakunnan kirkkoherrana Helsingissä.

Lue koko uutinen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat