Mainos

Tuomioja tyrmäsi kokoomuksen miinakannan: Höyryjä päästetty ilmaan

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) tyrmäsi sunnuntaina kokoomuksen puoluekokouksen linjauksen, jonka mukaan Suomen pitäisi irtautua maamiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

– Kokoomuksessa on höyryjä päästetty ilmaan. Itsenäinen valtakunta ei mene noin vain muuttelemaan kansainvälisiä sitoumuksia. Ne ovat hyvin pitkäjänteisiä asioita, enkä usko, että ne tulevat edes hallituksessa esiin, Tuomioja sanoi MTV Uutisten haastattelussa. 

Kokoomuksen vastavalittu puheenjohtaja Alexander Stubb sanoi sunnuntaina, että hän on valmis edistämään puoluekokouksen päätöstä Ottawan sopimuksesta irtautumiseksi. 

– Tästäkin asiasta pitää voida keskustella, se on tärkeä osa Suomen turvallisuutta, Stubb kommentoi sopimusta, johon Suomi liittyi marraskuussa 2011. 

Iranin ja USA:n yhteistyö positiivista

Tuomioja otti haastattelussa kantaa myös Irakin väkivaltaiseen ja levottomaan tilanteeseen. Ääri-islamistinen Isis-järjestö on valloittanut alueita eri puolilla maata ja uhannut marssia pääkaupunki Bagdadiin. 

Ulkoministeri pitää entisten vihollisten Iranin ja USA:n mahdollista yhteistyötä Isistä vastaan myönteisenä asiana. 

– Lähi-idässä kaikki on mahdollista. Ennenkin on nähty epäpyhiä alliansseja. Tässä on kysymys siitä, että yhdessä halutaan estää sellaisten liikkeiden valta, jotka käyttävät terroria politiikan keinoja. Se on hyvä asia. 

Tulevista minihallitusneuvotteluista Tuomioja totesi sen verran, että uskoo niiden sujuvan hyvin.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja