Mainos

Tuomioja paheksuu Jäätteenmäen kommentteja

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoutuu irti Anneli Jäätteenmäen Irak-perusteluista. "Olisi ollut hyvä, että puheenjohtaja Jäätteenmäki olisi pystynyt perustelemaan Irak-julkitulonsa ilman, että hänen olisi tarvinnut mennä selkäni taakse."

Erkki Tuomioja

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on suivaantunut siitä, että keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki on viitannut toistuvasti hänen lausuntoihinsa Irak-kannanottojaan perustellessaan. Tuomioja sanoo, että epämääräisillä kommenteillaan Jäätteenmäki on antanut vaikutelman, että hänen lausuntonsa samasta aiheesta tukevat häntä.

- Viimeksi Jäätteenmäki teki tämän keskiviikkona ja torstaina MTV 3:n ja Ylen TV 1:n vaalikeskusteluissa, vaikka jo keskiviikkona Ylen aamu-tv:ssä olin tehnyt asian omalta puoleltani selväksi, Tuomioja paheksuu.

Ulkoministeri huomauttaa todenneensa, että "olisi ollut hyvä, että puheenjohtaja Jäätteenmäki olisi pystynyt perustelemaan Irak-julkitulonsa ilman, että hänen olisi tarvinnut mennä selkäni taakse". Jäätteenmäki on vaalikeskusteluissa viitannut siihen, että ulkoministeri Tuomioja on myöntänyt Yhdysvaltojen apulaisulkoministerin Marc Grossmanin tulkinneen Suomen aseman Irak-kysymyksessä väärin.

Grossman oli todennut, että Washingtonissa 28. helmikuuta järjestettyyn tilaisuuteen oli kutsuttu ne maat, jotka olivat luvanneet Yhdysvalloille apua tai yhteistyötä Irak-kysymyksessä. Suomi oli mukana tässä tapaamisessa, jonka Tuomioja katsoo kuitenkin olleen pelkkä tiedotustilaisuus.

- Suomen linja ei ole missään vaiheessa ollut epäselvä: tuemme YK:ta. Jäätteenmäki olisi koska tahansa voinut tarkistaa ensin suoraan ulkoministeriltä, miten olemme eri yhteyksissä toimineet.

Tuomiojan mielestä keskustan kannattaisi kenties käydä sisäistäkin keskustelua menettelytavoista.

- Kun suhtautumisesta Irakin kriisiin ei ole ollut hallituksessa eikä hallituksen ja opposition välillä mitään erimielisyyttä, niin ei ole Suomen etujen mukaista, että tällaista käsitystä kuitenkin viedään myös kansainväliseen levitykseen.

(MTV3-STT)

Palkansaajajärjestöt ovat vedonneet rauhanomaisen ratkaisun puolesta Irakin kriisissä. Pääministeri Lipposelle luovutetussa paperissa ay-liike antaa tukensa presidentin ja hallituksen linjalle. STTK:n, SAK:n ja Akavan puheenjohtajat kuitenkin kiistävät, että kannanotolla annettaisiin tukea myös Lipposen jatkolle pääministerinä.

Katso Eeva Mikkosen juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 14.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.