Mainos

Tuomioja Lahdessa: Hallituksesta rasismille annettu tuulensuoja huolettaa paukkupommiporukkaa enemmän

Kansaedustaja Erkki Tuomioja (sd.) piti tänään järjestettyä Avoin Lahti -mielenilmausta hyvänä keinona näyttää, etteivät kaikki lahtelaiset vastusta turvapaikanhakijoita. Tuomioja osallistui itsekin mielenilmaukseen.

– Minusta on hienoa, että lahtelaiset itse haluavat kertoa muille ja maailmalle, että joku lakanaporukka ja paukkupommeja heittelevä porukka ei edusta täälläkään ihmisten yleistä näkemystä, Tuomioja sanoi Lahdessa.

Tuomioja kuitenkin totesi, että kaikilla on oikeus myös vastakkaisten mielipiteiden ilmaisemiseen, mutta pitää olla tarkkana, miten sen tekee ja mitä siihen liittyy.

– Enemmän kuin jostain pienestä porukasta, joka heittelee paukkupommeja, olen huolissani siitä, että hallitustasollakaan kaikki eivät ole riittävän selvästi ottaneet tähän etäisyyttä, vaan antaneet eräänlaista tuulensuojaa.

Tuomioja kertoo ymmärtävänsä, mistä joidenkin suomalaisten maahanmuuttokriittisyys kumpuaa. 

– On ihan ymmärrettävää, että ne vähäosaiset, joihin leikkaukset eniten osuvat, on helppo saada suuntaamaan vihansa ja pahan olonsa maahanmuuttajia kohtaan, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten me Suomessa tätä yhteiskuntaa ja talouspolitiikkaa hoidamme.

"Suomi ampui itseään jalkaan"

Tuomiojan mukaan pakolaistilanne on tällä hetkellä haastava. Suomi on kuitenkin hänen mukaansa onnistunut hoitamaan tilanteen tähän asti hyvin.

– Varmasti paremmin kuin useimmissa muissa maissa. On ihan selvää, että eihän tämä ole Suomen kysymys, tämä on koko Eurooppaa ja koko maailmaa koskeva asia. Me tarvitsemme yhtänäistä eurooppalaista politiikkaa maahanmuuton ja pakolaisten suhteen. Vastuuta pitää jakaa tasaisesti kaikissa Euroopan maissa. Tässä suhteessa Suomi ampui itseään jalkaan, kun äänesti tyhjää sisäministereiden kokouksessa, Tuomioja kommentoi.

Hänen mukaansa on tärkeää suojella avoimien rajojen Eurooppaa.

– Sehän on yksi Euroopan yhdentymisen suurimpia saavutuksia. Jotta se voitaisiin turvata, täytyy olla paljon hallitumpi maahanmuuttopolitiikka ja täytyy olla mahdollisuus tarjota turvallisia ja laillisia reittejä turvapaikkaa hakeville. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.