Tuomas Sammelvuo toppuutteli Venäjän saamaa EM-kritiikkiä – "Kaikki on joukkueessamme hyvin"

Tuomas Sammelvuo on saanut Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana huomata, että niskaan automaattisesti valuvat suuret odotukset ovat välillä raskas taakka.

Tokion olympiahopeamitalisti päätti keskiviikkona Tampereella C-alkulohkon 3–0 (25–15, 25–13, 25–18) -voittoon lohkojumbo Pohjois-Makedoniasta. Murskavoitosta ei heru lajin kestomenestyjä Venäjälle päänsilitystä.

– Odotetaan, että pieksemme joka ottelussa vastustajan eränumeroin 25–15. Se on ihan höpö-höpöä. Täällä on joukkueita, jotka pelaavat loistavaa peliä, Sammelvuo oikoi.

Venäjä on EM-kisoissa jalkeilla varamiehisenä. Huippuhakkurit Maksim Mihailov ja Viktor Poletajev jättivät vanhan mantereen mestaruusturnauksen olympiasavotan jälkeen väliin.

Sammelvuo pelaa käytössään olevilla pelaajilla, joissa toki riittää laatua. Pohjois-Makedoniaa nöyryytti avauskentällisessä hakkurina Jegor Kljukan korvannut Krasnodar Jenisein 210-senttinen Kirill Klets, joka kokosi Venäjästä korkeimman pistemäärän, 15.

– Kaikki on joukkueessamme hyvin. Tällaista turnausta ei yksikään joukkue pääse läpi ilman ongelmia, Sammelvuo kommentoi Venäjän EM-joukkueen osakseen saamaa arvostelua.

Ässien juhlaa

Erityisesti Sammelvuon suojatit takoivat keskiviikkona vastustajaan eroa syötöillään. Venäjä syötti yhteensä 15 ässää. Se on kolmen erän ottelussa korkea lukema.

– Onnistunut syöttöpeli mahdollistaa meille paljon. Sillä ja isolla torjunnalla pärjäämme. Käyrä on nouseva, Sammelvuo kehui.

Venäjä voitti EM-alkulohkon viidestä ottelustaan neljä hävittyään avauspelissään yllättäen Turkille 1–3.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja