Tuomarit haistoivat "Maarianhaminan Maradonan" yrityksen – Ilves palasi sarjakärkeen

Rovaniemen Palloseura katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa sunnuntaina miesten jalkapalloliigassa. RoPS kaatoi kotikentällään Vaasan Palloseuran maalein 2–1. Tampereen Ilves puolestaan palasi takaisin sarjakärkeen 1–0-voitolla IFK Mariehamnista.

RoPS siirtyi Rovaniemen keskuskentällä jo viidennellä peliminuutilla johtoon, kun Lucas Lingman ja Youness Rahimi sahasivat VPS-puolustuksen kappaleiksi. Keskeltä läpi murtautunut Rahimi käytti palloa laidalla Lingmanilla, joka jatkoi pallon takaisin Rahimin jalkaan. Hyökkääjä pujotteli kahden VPS-pelaajan välistä maalintekoon ja nosti pallon yli vaasalaisten maalivahti Martin Kompallan.

VPS:n tasoituksen teki 17. peliminuutilla sivuvapaapotkun jälkeen maalin edestä pallon maaliin tyrkännyt puolustaja Timi Lahti. RoPSin voittomaalin viimeisteli toisella jaksolla Matias Tamminen, joka jatkoi kulmapotkun taka-alueelta maaliin 59. minuutilla.

19 ottelua ilman voittoa taapertaneen vaasalaisjoukkueen tilanne ei ole häävi. Sunnuntaina sarjajumbolla oli vaihtopenkillä vain kaksi kenttäpelaajaa sekä kakkosmaalivahti. RoPS venytti voitolla eron karsintapaikkaan kuuteen pisteeseen.

Mboma yritti hämätä tuomaria

Maarianhaminassa IFK Mariehamn sai rangaistuspotkun jo toisella minuutilla, mutta Ilveksen Mika Hilander torjui Keaton Isakssonin yrityksen. Ilves siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa Ilari Mettälän maalilla.

IFK Mariehamnin hyökkääjä Aristote Mboma yritti toisella jaksolla huijata ottelun tuomaristoa lyömällä pallon kädellään maaliin. Yhdeksi sarjan parhaista erotuomareista arvostettu Mohammad Al-Emara kuitenkin huomasi yrityksen ja hylkäsi maalin heti. Mboma sai tökeröstä yrityksestään varoituksen.

Takaisin Interin ohi sarjakärkeen palannut Ilves ei selviytynyt vierasottelusta täysin murheitta, sillä joukkueen tuore hankinta Janne Saksela loukkasi toisella jaksolla pahan näköisesti jalkaansa.