"Tuntui oikeasti siltä, että nyt me saatiin lapsi" – Olen suomalainen -elokuvan tähti muistelee dramaattista kohtausta

Tatu Sinisalo heittäytyy uutuuselokuvassa nuoren Kari Tapion rooliin. 

Näyttelijä Tatu Sinisalo esittää nuorta Kari Tapiota laulajalegendan elämästä kertovassa Olen suomalainen -elokuvassa. Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva saa ensi-iltansa 13. syyskuuta.

Sinisalo kertoo MTV Uutisille, että sai rooliinsa paljon apua Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran pojilta Jani, Jiri ja Joona Jalkaselta. Sinisalon mukaan pojat kertoivat paljon tarinoita isästään, joiden avulla hän sai muodostettua kuvan siitä, millainen ihminen Kari Tapio oli.

Sinisalo kertoo pohtineensa, miten läheinen elokuvan aihe on laulajalegendan pojille.

– Mietin, millaista olisi, jos omalle kohdalle sattuisi sama ja edesmenneestä perheenjäsenestä tehtäisiin elokuva. Se on aika hurja kela. Jossain vaiheessa piti ottaa pientä etäisyyttä heihin, koska tässä tehdään elokuvaa, joka on itsenäinen teos eikä dokumentti.

Sinisalo jakaa roolin Matti Ristisen kanssa, joka näyttelee vanhempaa Kari Tapiota. Nuoren Pia Viheriävaaran roolissa nähdään Talvikki Eerola ja vanhempaa Piaa näyttelee Tiina Lymi.

Elokuvassa käsitellään raskaita aiheita, kuten alkoholismia, ja Sinisalon mukaan valmiin elokuvan näkeminen tuntui hurjalta. Eräs dramaattinen hetki nähdään, kun Karin ja Pian ensimmäinen lapsi on syntymäisillään, mutta humalainen Kari ei pysty viemään vaimoaan sairaalaan.

– Se oli tosi mieleenpainuva kuvauspäivä. Tuntui oikeasti siltä, että nyt me saatiin lapsi. Ei tarvinnut näytellä tai puskea yhtään, Sinisalo muistelee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja