Mainos

Tuntemattoman posti omaan osoitteeseen – "Kelan postiin vaan oma tilinumero"

MTV:n verkkosivuilla julkaistu uutinen perheestä, jonka postiluukusta tipahtelee täysin vieraalle ihmiselle osoitettua postia, on saanut lukijat kertomaan sankoin joukoin omia kokemuksiaan.

Espoolainen perhe on saanut kesän ajan postia usealta eri taholta. Osoite on perheen, mutta saajana on nimen perusteella perheelle täysin tuntematon maahanmuuttaja.

Perheen äiti sai selville, että nimen takana oleva henkilö on saanut oleskeluluvan. Osoitteenmuutos on tehty Kemijärvellä.

MTV Uutiset soitti maistraattiin. Sieltä kerrotaan, että jos osoitteenmuutoksessa ei ole mitään epäselvyyksiä, se kirjataan järjestelmään.

Nimimerkillä Hans on asiaan suora keino.

– Mikä velvollisuus on ryhtyä tekemään korjausilmoituksia? Kirjeen lähettäjille maksuosoitteeksi oma tilinumero, koska mahdolliset ja avustukset ja tuet on tarkoitettu tähän osoitteeseen. Eiköhän tilanne korjaannu.

Samaa mieltä on moni muukin. Joskus naapurin posti eksyy väärään laatikkoon.

– Minäkin olen saanut joskus naapurin postia, mutta kun nimiä katselematta revin aina kaikki auki, niin en kehdannut viedä sitten enää oikeeseen ositteeseenkaan. Jonkun syytteen kai siitäkin olisi saanut. Pistin kortin pilpuksi ja heitin roskiin, vähin äänin.

– Kerran on niin hölmö käytäntö, että muuttoilmoituksen voi tehdä esittämättä talonkirjaotetta tai osakekirjaa niin mitä ihmeellistä on siinä, että joku huijaa?

– Laittaisin vahingon kiertämään, eli ilmoittaisin henkilön muuttaneen Mäntyniemeen. Tämän jälkeen viranomaisia alkaa kiinnostamaan.

– Mulla oli " salarakas ". Autovakuutusmaksuja useita tuhansia maksamatta. Koskaan en häntä nähnyt, eikä koskaan sen niminen henkilö ollut asunut siinä asunnossa. Vein kirjeet vakuutusyhtiölle muutaman kerran. Sitten sanoin etten ole postinkantaja. Sanoin laittavani kirjeet roskiin. Sen jälkeen niiden tulo loppui, kertoo eräs MTV:n verkkosivujen lukija.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.