Tuntematon vandaali levittää nauloja ja metalliromua risteysalueille Vihdissä

Tuntematon vandaali levittää nauloja, nastoja ja metallinpaloja risteysalueille Vihdissä. Naulankylväjä on jättänyt kyläyhteisön ihmetyksen valtaan. 

Nauloja ilmestyi tielle ensimmäisen kerran 12. tammikuuta. Paikallinen Mari Hennola lähetti lapsensa kouluun kello 9 aamulla. Kun lapsi palasi kotiin kello 13, hän tuli kertomaan tiellä odottaneesta kummallisesta näystä. 

– Lapsi tuli koulusta kotiin ja kertoi, että tiellä on kauheasti nauloja. Menimme yhdessä katsomaan ja sinne oli levitetty noin viisi litraa nauloja, nastoja, pellinpaloja ja tuhkaa kolmeen kohtaan koko tien leveydelle. Meillä kesti puoli tuntia kerätä kaikki.

Hennola keräsi yhdessä lapsensa kanssa naulat ja muut metallinpalat tieltä kolmen litran ämpäreihin. Hennolan ensimmäinen ajatus oli, että naulat olisivat lentäneet esimerkiksi kuorma-auton lavalta tielle vahingossa.

Naulat levitettiin tuolloin Pohjoisen Vihtijoentien ja Vihtijärventien risteysalueelle. Hennola kuvailee, ettei tie ole mitenkään erityisen vilkkaasti liikennöity, mutta hän pysäytti keräämisen aikana kaksi ajoneuvoa huitomalla, jotta ne eivät ajaisi nauloihin.

Hennola kirjoitti nauloista päivityksen paikalliseen Facebook-ryhmään. Yksi kommentoija arveli, että joku olisi voinut polttaa tiellä kuormalavoja ja naulat ja tuhka olisivat jääneet tielle sillä tavalla. Hennola kyseli nauloista myös naapureilta, mutta kenelläkään ei ollut mitään tietoa siitä, miten naulat olivat tielle joutuneet. 

Muutamaa päivää myöhemmin Hennola näki naapurikylän Facebook-ryhmässä päivityksen samanlaisesta tapauksesta. Tällä kertaa nauloja oli ilmestynyt Viereläntielle, jälleen risteysalueelle.

Naulankylväjä iskee uudelleen

Tänään naulankylväjä iski jälleen. Tällä kertaa nauloja ilmestyi Koulunummentien ja Vihtijärventien risteykseen. Kun Hennola vei lapsensa päiväkotiin kello 8 aamulla, tiellä ei nauloja näkynyt. Vain tuntia myöhemmin Hennolan naapuri vei oman lapsensa samaan päiväkotiin ja tielle oli kylvetty jälleen nauloja risteysalueelle.

Hennola kertoo, että kaikilla kerroilla naulat oli levitetty risteysalueelle ja koko tien leveydelle. Hänen tietoonsa ei ole tullut, että ajoneuvoille, ihmisille tai eläimille olisi ainakaan toistaiseksi sattunut vahinkoja. Hän päätti tehdä asiasta rikosilmoituksen. 

Kenellä on asiat huonosti?

Tapaukset ovat herättäneet ihmetystä paikallisissa, sillä kylä on varsin pieni ja yhteisöllinen.

– Nauloja oli koko tien leveydellä. En jaksa uskoa, että ne olisivat voineet lentää tielle vahingossa kolmea kertaa ja noin suurta määrää.

Toistaiseksi tapaukset ovat aina sattuneet sellaisella säällä, ettei tiellä ole ollut sohjoa ja naulat on ollut tästä syystä helppo huomata. Asiasta on jäänyt hämmentynyt olo.

– Tämä on rauhallinen kylä. Tämä on oikea maalaisidylli. Meillä on yhtenäinen ja aktiivinen yhteisö. Olisi kiva tietää, mikä tässä on taustalla. Toivoisin, että asia selviää. Hurjaa, että jollain täällä on asiat noin huonosti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja