Tuntematon mies hakkeroi perheen itkuhälyttimen: "Aion kidnapata vauvanne, olen vauvanne huoneessa"

Mies hakkeroi vauvamonitorin – uhkasi kidnappauksella 1:38
Vanhemmat säikähtivät kuultuaan miehen ääntä vauvansa huoneesta.

Amerikkalaisperhe kertoo tuntemattoman miehen hakkeroineen heidän vauvansa itkuhälyttimen ja uhanneen sen kautta kidnapata 4 kuukauden ikäisen lapsen. Katso tapauksesta video yltä!

Houstonissa asuvat vanhemmat Nathan ja Ellen Rigney olivat jo käyneet nukkumaan maanantaina, kun he kuulivat piippaavaa ääntä juuri ennen keskiyötä. Heidän 4 kuukauden ikäinen poikansa Topper nukkui yläkerrassa.

Ääni kuului Nest-merkin kamerallisesta itkuhälyttimestä.

Seuraavaksi itkuhälyttimen kautta kuului jo miehen ääni ja seksuaalissävytteistä kiroilua. Ellen kertoo KPRC-TV:n haastattelussa, kuinka heidän ensireaktionsa oli, että joku on vauvan huoneessa.

Vanhemmat hyppäsivät sängystä ylös ja laittoivat valot päälle. Itkuhälyttimen kautta mies käski sulkemaan ne.

– Sitten hän sanoi, että ”aion kidnapata vauvanne. Olen vauvanne huoneessa”, Ellen sanoo.

Huone oli tyhjä, laite hakkeroitu

Ellen ja Nathan rynnistivät vauvan huoneeseen, josta he löysivät Topperin yksin, täysin turvassa. He ymmärsivät, että kamerallisen itkuhälyttimen täytyi olla hakkeroitu.

Laite toimi WiFi-yhteyden avulla ja pariskunta sulkikin sen asunnostaan välittömästi.

Rigneyt soittivat poliisit, jotka nyt tutkivat tapausta. He ottivat myös yhteyttä laitteen valmistajaan. Ellen sanoo, etteivät he enää käytä Nestin kamerallista itkuhälytintä.

Äiti kuvailee tapausta huolestuttavaksi ja hermostuttavaksi Se sai heidät tuntemaan, että kotiin on tunkeuduttu.

Syynä jossakin tietovuodossa vuotanut salasana?

Nest kertoo, ettei voi kommentoida juuri kyseistä tapausta, mutta sanoo, että heillä on ollut tapauksia, joissa asiakkaat ovat käyttäneet aikaisemmin tietovuodoissa paljastuneita salasanoja laitteissa, joka on mahdollistanut ulkopuolisten kirjautua heidän Nest-tililleen.

Asiantuntijat suosittelevat suojaamaan WiFi-yhteyden ja vaihtamaan säännöllisesti sekä salasanoja että päivittämään ohjelmistoja hakkeroinnin välttämiseksi. Nest suosittelee asiakkailleen myös kaksivaiheista tunnistautumista.

Joitakin Nest-merkin kameratuotteita on myös myynnissä Suomessa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun maailmalla raportoidaan itkuhälyttimien hakkeroinnista. Kaksi vuotta sitten Yhdysvalloissa hakkeroitiin myös Foscam IP Camera -merkkinen kamerallinen itkuhälytin.

Tänä syksynä erityisesti lapsille suunnatut älykellot ovat olleet otsikoissa heikon tietoturvansa ansiosta. Myös niitä on onnistuttu hakkeroimaan.

Lähteet: CNN, KPRC-TV

Lue myös:

    Uusimmat