Tuntematon aikuinen istui venäjää puhuneiden poikien lähelle bussissa – solvasi, otti nenästä kiinni ja löi 14-vuotiasta yllättäen kasvoihin

Espoon käräjäoikeus on antanut tuomion pahointelytapauksesta, jossa aikuinen mies pahoinpiteli 14-vuotiaan pojan bussissa. Pahoinpitely tapahtui keväällä 2016.

Pojan kertomuksen mukaan hän oli istunut bussissa ystävänsä kanssa, kun kyytiin oli noussut heille tuntematon mies. Mies istuutui heidän lähelleen. 34-vuotias mies oli pian huomauttanut pojille venäjän kielestä, jota he puhuivat keskenään. Mies myös solvasi pojan mukaan heitä rasistisesti.

Muutama pysäkki myöhemmin mies oli kääntynyt uudelleen poikia kohden ja lyhyen sananvaihdon jälkeen lyönyt 14-vuotiasta kasvoihin useampia kertoja.

Tekijällä eri näkemys sananvaihdosta

Pojan mukaan mies oli lyönyt häntä nyrkillä, mutta miehen mukaan lyönnit tapahtuivat avokämmenellä. Miehellä oli myös erilainen näkemys tekoa edeltäneestä sananvaihdosta. 

Miehen mukaan pojat olivat ennen lyöntejä pummanneet häneltä tupakkaa, "neroilleet" ja uhanneet Venäjän mafialla, kun tämä ei antanut heille tupakkaa.

Bussikuski kertoi todistajanlausunnossaan, että matkan aikana naismatkustaja tuli kertomaan hänelle takapenkeillä käynnissä olevasta tappelusta. Samalla kuljettaja oli nähnyt taustapeilistä, kun matkustaja oli lyönyt toista kasvoihin ainakin kahdesti.

Tekijä pyrki pakoon

Kuljettaja pysäytti auton pian seuraavalle pysäkille. Verta vuotava poika tuli hänen viereensä tekijän pyrkiessä ulos ovista. Kuljettaja lukitsi ne, eikä mies päässyt pakoon.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan lyönnit aiheuttivat pojalle kipua, mustelman ohimolle, haavauman suupieleen sekä punoitusta ja verinirhauman poskeen.

Lisäksi pojan hammasraudat rikkoutuivat. Käräjäoikeuden mukaan väkivallan jäljet eivät viitanneet nyrkiniskuihin vaan avokämmen lyönteihin. 

Miehelle 1700 euroa sakkoa

Käräjäoikeus ei ottanut kantaa siihen, millaista sananvaihtoa tekijän ja uhrin välillä oli käyty – teon tuomittavuuden kannalta sillä ei ollut merkitystä.

Tuomion mukaan selvää on, että mies oli ottanut poikaa nenästä kiinni ja lyönyt ainakin kahdesti avokämmenellä.

Mies tuomittiin teosta 60 päiväsakkoon eli maksettavaksi tulee yhteensä 1680 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat