Liputta matkustanut mies hakkasi bussikuskin Kirkkonummella – valvontakamera tallensi kuskin lasinsirpaleista veriset kasvot

Pummilla matkustanut mies pahoinpiteli bussikuskin nyrkein ja lasinsirpalein Kirkkonummella vuonna 2020 2:32
Katso videolta, miten mies hyökkäsi kuskin kimppuun.

Kolmekymppinen mies pahoinpiteli bussikuskin verille tultuaan liputta linja-autoon. Teko oli osa pidempää rikoskierrettä, jonka päätteeksi mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen.

Tapahtumat alkoivat Kirkkonummella toukokuussa 2020, kun liputon mies tuli sisälle linja-autoon. Linja-auton kuljettaja kävi miehen kanssa väittelyä asiasta ja lopulta siirsi miehen alkoholijuomapakkauksen auton ulkopuolelle. Kun mies ei tästä huolimatta poistunut bussista, päätti kuljettaja jatkaa matkaa. Matkan aikana mies solvasi bussikuskia. 

Uhria lyötiin ja potkittiin

Kesken ajon osan juomistaan menettänyt mies tuli kuskin luokse häiriten ajoa. Kun kuski pysäytti auton poistaakseen miehen kyydistä, kärjistyi tilanne käsirysyksi, jossa liputon mies hakkasi kuskia nyrkein pään alueelle, heitteli tätä tölkein ja potki.

Mies myös löi bussista rikki tuulilasin ja etusivulasin. Sen jälkeen hän heitteli kuljettajaa ikkunan lasinsirpalein aiheuttaen useita vertavuotavia viiltohaavoja kuljettajan vasempaan poskeen, silmäkulmaan ja korvan taakse.

– Teko on ollut vaarallinen väkivallan kohdistuttua asianomistajan päähän ja ylävartaloon. Lisäksi se, että teossa on käytetty useita eri tekotapoja osoittaa tekijässä suurempaa syyllisyyttä, käräjäoikeus arvioi tuomiossaan.

Kontolla pitkä lista rikoksia

Pahoinpitelyn lisäksi vuonna 1987 syntynyt mies tuomittiin lukuisista näpistyksistä, varkauksista, liikennerikoksista, lähestymiskiellon rikkomisesta ja muista rikoksista. Lähes 30 rikosta tapahtuivat vuosina 2019 ja 2020. Hän sai teoistaan 4 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen, jota alensi hänen aiempi tuomionsa.

Bussin ikkunan rikkomisesta hänet määrättiin korvaamaan linja-autoyhtiölle runsaat 2 300 euroa.

Asiassa annettiin tuomio marraskuussa, mutta MTV Uutiset sai asiaan liittyvän videotallenteen vasta helmikuussa. Tuomio on nyt lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat