Tunteikkaat jäähyväiset – Gianluigi Buffon päätti Juventus-uransa, katsojat ja legenda itkivät

Buffonin jäähyväiset 0:45

Italialainen maalivahtilegenda Gianluigi Buffon torjui 17-vuotisen Juventus-uransa viimeisen ottelun lauantaina, kun mestarit kukistivat Veronan jalkapallon Serie A:ssa maalein 2–1.

Katso Buffonin tunteikkaat jäähyväiset videolta!

40-vuotias Buffon jätti kentän 64 minuutin pelin jälkeen ja sai pelikavereiltaan sekä kotiyleisöltä raikuvat aplodit. Käytyään pukukopissa Buffon palasi kiittämään kannattajia ja kiersi stadionia ottelun ollessa käynnissä. Buffon halaili katsojia, ja kyyneleitä valui molemmin puolin.

Juventus oli varmistanut mestaruutensa jo aiemmin, mutta virallisten mestaruusjuhlien vuoro oli ottelun jälkeen. Niihin Buffon kutsuttiin ensimmäisenä. Buffon nosti Serie A:n mestaruuspokaalin ilmaan yhdettätoista kertaa – tosin virallisesti mestaruus on hänelle yhdeksäs, sillä kaksi Juven mestaruutta on mitätöity ja siirretty Interille.

Buffon siirtyi Juventukseen kasvattiseurastaan Parmasta vuonna 2001. Parma nousi takaisin Serie A:han ensi kaudeksi, mikä on nostattanut huhuja, palaisiko Buffon vielä lapsuuden seuraansa.

– Paluu Parmaan on romanttinen lapsuuden unelma, mutta ei mitään enempää, Buffon kommentoi hiljattain ESPN:n mukaan.

Buffon on kuitenkin jättänyt mahdollisuuden auki sille, että hän jatkaisi uraansa. Hänen mukaansa kyse olisi vain korkeimmasta sarjaportaasta.

– En ole varmasti sellainen persoona, joka haluaisi päättää uransa missään alemman tason liigassa, koska olen kilpailullinen eläin enkä olisi omimmillani sellaisessa, Buffon summasi.

Lue myös:

    Uusimmat